Legend Of Zelda: Skyward Sword E3 Preview

Ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους της φετινής Ε3, παρουσιάστηκε λιγες ώρες πρίν, στη συνέντευξη τύπου της Nintendo, από τα χέρια του ίδιου του Shigeru Miyamoto. Την τελευταία περιπέτεια του Link, Legend Of Zelda : Skyward Sword.

Με το NunChuk και το Wiimote ανα χείρας ο Miyamoto παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του νέου Zelda όπως την επίθεση με το σπαθί και τα χρησιμοποίηση του τόξου. Με τη βοήθεια μάλιστα του Motion Plus και το νέο Items menu, το Skyward Sword υπόσχεται στους παίκτες τον πιο ρεαλιστικό χειρισμό που έχει υπάρξει σε παιχνίδι της σειράς.

«Είναι μια ιστορική στροφή στην μακρά ιστορία του Zelda” είπε ο Miyamoto. “Σε όλη την ιστορία της σειράς, συγκεντρωνόμασταν στην προσπάθεια να κάνουμε τους μηχανισμούς για το ξίφος και την ασπίδα, οσο το δυνατόν πιο εύκολα και να κάνουμε την χρήση τους, να δίνουν μια φυσική και ελεύθερη αίσθηση. Για να το καταφέρουμε αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε το Wiimote και το MotionPlus”
Στην συνέχεια ο δημιουργός του Zelda αλλα και πολλών ακόμα παιχνιδιών, έκανε επιδειξη του νέου παιχνιδιού στην σκηνή της E3, παρουσιάζοντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το MotionPlus στην ακρίβεια τον κινήσεων: 1:1 κίνηση του ξίφους. Με λίγα λόγια κάθε κίνηση του Wiimote αποτυπωνόταν στην οθόνη με ελάχιστη εώς καθόλου καθυστέρηση ή απώλειες.
Με τη βοήθεια του Nunchuk ο παίκτης πλέον δε θα κινεί μόνο τον link αλλά θα χειρίζεται και την ασπίδα του με τα Motion Controls του βοηθητικού χειριστηρίου του Wii.

Αφού μας απέδειξε ότι ο Link μπορεί να κόψει και να ράψει με το σπαθί του, αλλά και να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά της ασπίδα του, ο μεγάλος σχεδιαστής παιχνιδιών, έκανε μια μίνι παρουσίαση του νέου item Menu. Πατώντας το B και απλά κινώντας το Wiimote, ο Miyamoto έδειξε πόσο εύκολο είναι να διαλέξετε και να χρησιμοποιήσετε τα Items.

“Φανταστείτε πως όλα αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται μέσα στις τσέπες σας” είπε, “Βάζετε το χέρι σας στην τσέπη πατώντας το Β, και μετακινώντας το Wiimote διαλέγεται αυτό που σας ενδιαφέρει. Είναι απλό και γρήγορο.
Τέλος ο θρυλικός πλέον Ιάπωνας, παρουσίασε τον τρόπο που ένα ιπτάμενο ζουζούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξερευνήσετε περιοχές που κανονικά δεν θα μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση, και να συλλέξει αντικείμενα για τον Link(σαν το hookshot με φτερά και πόδια με λίγα λόγια!) και το νέο απόκτημα για το οπλοστάσιο του Link, ένα μαστίγιο.

Μπορεί η επίδειξη του νέου Zelda να ήταν σχετικά σύντομη, και να στιγματίστηκε από αρκετά προβλήματα, αφού σε κάποια στιγμή, λόγω κάποιας ασύρματης συσκευής, χάθηκε η επικοινωνία του Wiimote με την κονσόλα, ήταν παρόλα αυτά αρκετά εντυπωσιακή και έδειξε την καθαρή πρόθεση της Nintendo να δημιουργήσει με το Skyward Sword το καλύτερο Zelda που έχει κυκλοφορήσει, σκεπάζοντας επιτέλους το Ocarina Of Time.

Το παιχνίδι είναι ακόμα στο στάδιο της δημιουργίας, και αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων, κάποια στιγμή εντός του 2011

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!