Metroid other M Preview

Το Metroid Other M, λαμβάνει χώρα αμέσως μετά τα γεγονότα του Metroid II, όταν ένα μωρό Metroid σώζει την ζωή της Samus. Έτσι ακριβώς ξεκινάει και η ιστορία. Όπως ακριβώς τελείωσε και το Prequel. Θα δείτε τα γεγονότα να ξετυλίγονται πλήρως πλέον σε 3D μορφή, και τότε αντιλαμβάνεστε ότι βρήκαμε το πρώτο Cutscene στην ιστορία των Metroid. Κάποιο Bug? Σίγουρα όχι.
Η Team Ninja, κατάφερε να ενώσει την 2D οπτική με τα πλήρως 3D περιβάλλοντα και μοντέλα χαρακτηρων. Ενώ την ίδια στιγμή, είναι εφικτό να γυρίσουμε την κάμερα σε πρώτο πρόσωπο, παρόμοια με αυτή των Primes, την οποία θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

 

 

Ναι, το Metroid Other M, είναι ένα 3D Action Game. Η Team Ninja, εταιρία που κρύβεται πίσω απο το εξαιρετικό Ninja Gaiden, κατάφερε σε συνεργασία με την Nintendo να δημιουργήσουν χωρίς υπερβολές την απόλυτη Metroid εμπειρία.
Όπως είπαμε, το παιχνιδι έχει δύο τρόπους Gameplay. Ο βασικός είναι η οπτική γωνία τρίτου προσώπου που θυμίζει 2D. Η κίνηση πραγματοποιείται με το D-Pad, κάτι πραγματικά παράξενο, αφού ο αναλογικός μοχλός (εφεύρεση της ίδιας εταρίας) είναι ιδανικός για 3D κίνηση. Στρίβοντας το WiiMote προς την Sensor Bar, η κάμερα γυρνάει σε πρώτο πρόσωπο. Όπως μάλλον υποψιαστήκατε, η κίνηση ενώ βρίσκεστε σε First Person (FP απο εδώ και πέρα), είναι πρακατικά αδύνατη. Έτσι η FP λειτουργία δεν χρησιμοποιείται για την κίνηση, αλλά για την χρήση επιπλέον όπλων όπως πύραυλοι, αλλά και χειροκίνητη στόχευση. Ναί! Η στόχευση σε TP λειτουργία είναι αυτόματη, ενώ με το πλήκτρο “1” πυροβολείς. Μπορεί να ακούγεται βλακώδες σύστημα, αλλά μικρό το κακό, αφού έτσι και αλλιώς, το Shooting στοιχείο στα Metroids είναι δευτερεύον, ενώ απλά μπαίνωντας σε FPS Mode το πρόβλημα λύνεται.

Και εδώ φτάνουμε στο σημείο που άφησε άφωνους εκκατομύρια Gamers. Αυτό δεν είναι άλλο απο την φωνή της Samus(εδώ κολλάει και το φωνή.. κορμάρα Razz). Για πρώτη φορά ακούμε την φωνή της Samus, και ομολογούμε της ταιριάζει υπερβολικά, αν και ίσως είναι ένα μικρό Let-down για τους λάτρεις του μυστήριου χαρακτήρος της.

 

Το παιχνίδι αυτό είναι το πρώτο που παρουσιάζει την Samus σαν γυναίκα, και όχι μόνο σαν ρομπότ-κυνηγό όπως την γνωρίσαμε. Πολλές φορές θα είστε με το Zero Suit(την μπλέ στολή που αναδυκνύει τα κάλλη της εννοώ) στην διαστημική βάση. Επιπλέον, το παιχνίδι θέλει να εμβαθύνει συναισθηματικά τον παίκτη, δείχνοντας μία άλλη όψη της Samus. Μία όψη πιο ανθρώπινη, που συγκινεί, αφού δεν ειναι πλέον το ψυχρό πρόσωπο το οποίο ήπιε το αμήλιτο νερό (?) που ξέρουμε.

Κάπου εδώ φτάνουμε και στον οπτικό τομέρα, ο οποίος χωρίς αμφιβολία ξεπερνάει με διαφορά και χωρίς αμφιβολία όσα έχουμε δει στον άσπρο μικρό γίγαντα. Εξαιρετικά μοντέλα χαρακτήρων, τέλειας ποιότητας textures, και σε συνδιασμό με το σταθερό Framerate να παραμένει λίγο παραπάνω απο 30 Frames per Second, σε κάνουν να νομίζεις ότι παίζεις σε μία άλλη κονσόλα, όπως το X360 ή το PS3. Άξιου αναφοράς είναι και οι αντανακλάσεις των επιφανειών που παρουσιάζει, ενώ τα εφέ έκρηξης και φωτιάς, είναι άκρως συναρπαστικά.

 

Όπως σας είπαμε, το παιχνίδι έμελε να γνωρίσει και τα Cut-scenes, τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι. Εννοείται βέβαια ότι δεν κουράζουν και ούτε είναι υπερβολικά μεγάλα σε διάρκεια, αλλά η εισαγωγή τους μπορεί είτε να συναρπάσει είτε να απογοητεύσεις τους αρχικούς Fans της σειράς Metroid.

Σε αυτό τον τίτλο, η Samus φαίνεται εμφανώς νεότερη απο το μοντέλο που είχαμε συνηθίσει. Με κοντότερο μαλλί αφέλειες, ενώ τα χαρακτιριστικά του προσώπου της δίνουν μία εμφάνιση 25άχρονης, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις αποδόσεις της. Πιο ικάνη μάλιστα φαίνεται απο τα προηγούμενα παιχνίδια, μιας και η και το FP mode, δίνει δυνατότητες για επιπλέον ενέργειες όπως το σκαρφάλωμα σε τοίχους, ενώ ανα πάσα στιγμή το δεξί χέρι είναι έτοιμο να πυρπολήσει του αντιπάλους!
Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το παιχνίδι οπως και να ‘χει φαίνεται εκπληκτικό. Η Team Ninja ξεπέρασε τον εαυτό της, δημιουργώντας έναν απίθανο οπτικό τομέα, ενώ το Gameplay αφήνει πολλές προσδοκίες.
Ραντεβού για μια περεταίρω ανάλυση το καλοκαίρι. Το Metroid Other M κυκλοφορεί στην Ιαπωνία στις 27 Ιουνίου, ενώ για Ευρώπη αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή πληροφοριών: Ngamer Magazine UK

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.