Microsoft: Δεν προσθέσαμε επεξεργαστή στο Kinect, γιατι δε χρειαζόταν.

ms kinect
Σύμφωνα με τη Microsoft το kinect δεν έχει δικό του επεξεργαστή,πολύ απλά επειδή δεν τον χρειάζεται.
Το Ιανουάριο που μας πέρασε είχε εγινε γνωστό πως η Microsoft αποφάσισε να μην ενσωματώσει έναν ανεξέρτητο επεξεργαστή στην κάμερα του Kinect, κάνοντας αρκετούς να δηλώσουν οτι κάτι τέτοιο θα ειχε σοβαρές επιπτώσεις στις επιδόσεις της κονσόλας.

Αυτό γινεται, επειδή πλέον το Kinect βασίζεται αποκλειστικά στην ισχύ του επεξεργαστή του Xbox 360, αν και σύμφωνα με τους δημιουργούς του περιφερειακού, δεν καταναλώνει ούτε το 1% τις υπολογιστικής ισχύς του μηχανήματος.

“Δεν ξέραμε πόση ισχύ θα απαιτούσε το kinect στην αρχή της ανάπτυξής του” δήλωσε ένας απο τους δημιουργούς του kinect, Kudo Tsunoda.
“Οπως είναι φυσικό δε θα θέλαμε να επηρεάσουμε όσα θεωρούν οι πελάτες μας σημαντικά. Η υψηλή ποιότητα των γραφικών, είναι κάτι για το οποίο το Xbox 360 είναι διάσημο, και να είστε σίγουροι οτι το επίπεδό τους δεν πρόκειται να πέσει”

“Το Forza είναι ένα αριστούργημα στον τομέα των γραφικών, και το παρουσιάσαμε με το kinect στην Ε3. Τα γραφικά όχι μόνο δεν ηταν κατώτερου επιπέδου, αλλα σε μερικά σημεία ήταν και βελτιωμένα σε σχέση με το forza 3 που κυκλοφόρησε στην αγορά. Έχει ακόμα τη δυνατότητα να αποδίδει στα 60 FPS και με τη χρήση του Kinect, αρα δε χρειαζόταν ένας παραπάνω επεξεργαστής.”

Οταν ρωτήθηκε αν αυτός ήταν ένας απο τους λόγους που τελικά το Kinect μπορεί να αναγνωρίσει ταυτόχρονα λιγότερα σημεία, απο οτι αρχικα είχε ανακοινωθεί απάντησε οτι παρόλο που αρχικά φαινόταν καλή ιδέα να μπορεί το kinect να αναγνωρίσει κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος, στο τέλος θες να χρησιμοποιήσεις τους πόρους όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να μειώσεις τις επιδόσεις.(με λίγα λόγια ναι δηλαδή, είναι ένας απο τους λόγους)

Εγώ να προσθέσω, οτι πιθανή προσθήκη ενός επεξεργαστή στο kinect θα ανέβαζε και άλλο την τιμη του περιφερειακού και έχω την εντύπωση πως αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τελικά απορίφθηκε μια τέτοια ιδέα. Εσείς τι λέτε;

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!