O Satoru Iwata μιλάει για το 3DS

satoru iwata
Ο Satoru Iwata, το μεγάλο κεφάλι της Nintendo, είχε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις να κάνει.

Αρχικά οπως υποστήριξε, το αρχικό σχέδιο ήταν το 3DS να κυκλοφορήσει μέσα στα Χριστούγεννα, τουλάχιστον για την αγορά της Ιαπωνίας, αλλα τελικά η κυκλοφορία μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο του νέου έτους(στοχέυει στον αγιο βαλεντίνο.. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ! WE WANT 3DS!) λόγω της αμφιβολίας που διατηρούσαν στην Nintendo, για το αν θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ικανοποιητικά την αγορά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ιαπωνικής εταιρίας, μόνο τον πρώτο μήνα αναμένουν πωλήσεις περίπου τέσσάρων εκατομυρίων μονάδων! Αυτό μπορεί απο τη μία να είναι καταπληκτικά νέα για την εταιρία, αλλα ταυτόχρονα σημαίνει οτι πιθανότατα η Nintendo δε θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύσει την Ευρωπαική και Αμερικανική αγορά με αρκετές μονάδες, με αποτέλεσμα να μείνουν πολλοί αγοραστές με την..ελπίδα.

 

Οσο αφορά την τιμή, ο πρόεδρος της Nintendo δήλωσε οτι ένας απο τους σημαντικότερους λόγους της υψηλής τιμής είμαστε εμείς οι ίδιοι(φτού μας!) Οπως ξέρετε η τιμή που τελικά αποφασίστηκε για το 3DS είναι 300 δολλάρια, και σε γενικές γραμμές υπάρχει μια εντύπωση οτι αυτή η τιμή είναι αρκετά υψηλότερη απο την αναμενόμενη. Σύμφωνα με τον Iwata λοιπόν η τιμή ήταν ενας συνδιασμός παραγόντων, ένας απο τους οποίους ήταν και η αποδοχή της συσκευής στην φετινή Ε3!

Οι περισσότεροι απο αυτούς που δοκίμασαν το νέο 3DS στην E3 δήλωσαν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι, δίνωντας πάτημα στην Nintendo, να ανεβάσει λίγο την τιμή, ξέροντας οτι αρκετοί θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας του Iwata λοιπόν είναι να σταματήσουν να αποθεώνουν οι καταραμένοι δημοσιογράφοι το 3DS γιατι θα παίρνουμε δάνειο σε λίγο για να το αγοράσουμε!

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!