RemoteDroid: Κάντε τη συσκευή σας ποντίκι!

remotedroidΠριν απο λίγες μέρες σας παρουσίασα το Gpad, μια εφαρμογή για να ελέγχετε τον υπολογιστή σας μέσω του Android σας. Το RemoteDroid είναι άλλη μια τέτοια εφαρμογή, που μπορεί να μην έχει την ποικιλία εφαρμογών που υποστηρίζει το Gpad, έχει όμως ορισμένα πλεονεκτήματα.

Αρχικά ο Server του προγράμματος που τρέχει στον υπολογιστή σας, είναι γραμμένος σε Java με αποτέλεσμα να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε λειτουργικό έχετε. Windows, Linux, Mac είναι όλα συμβατά και δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα . Το δεύτερο πλεονέκτημά του, (και αρκετά σημαντικό) είναι οτι είναι τσάμπα!!

Το remoteDroid μετατρέπει το κινητό σας σε πληκτρολόγιο και ποντίκι, αφού η οθόνη μετατρέπετε σε touchpad, με 2 αρκετά μεγάλα ψηφιακά πλήκτρα στο κάτω μέρος που αποτελουν τα δύο clicks. Αν το ποντίκι δε σας αρκεί, υπάρχει και κουμπί που εμφανίζει το qwerty πληκτρολόγιο που έχετε εγκατεστημένο στη συσκευή σας. Σε περίπτωση που το τηλέφωνο σας μάλιστα έχει πλήρες φυσικό Qwerty πληκτρολόγιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό. ενώ αν τυχών έχετε και Trackball μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Scrollwheel(με Scroll) ή σαν Ctrl(με click)

η οθόνη σύνδεσης το Touchpad Tο πλήρες πληκτρολόγιο

Η σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή σας, γίνεται εξαιρετικά απλά, αφού το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να τρέξετε το Server του προγράμματος απο τον υπολογιστή σας, και να εισαγετε τη διεύθυνση ip που θα εμφανιστεί στο κινητό σας. Η σύνδεση είναι άμεση και δεν παρατηρείται η παραμικρή καθυστέρηση κατα τη λειτουργία του προγράμματος.

H απόκριση του touchpad είναι αρκετά καλή, και σας δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσετε ενέργειες που απαιτούν σχετική ακρίβεια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα-θα χρειαστείτε βέβαια μια μικρή περίοδο προσαρμογής-. Ο Server του προγράμματος συνοδεύετε και απο μια εικόνα για να σας παρουσιάζει συνεχώς τις λειτουργίες του προγράμματος.

O Server για το PC σας

Οπως είπα και πιο πάνω το RemoteDroid είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Market, με την δωρεάν αυτή έκδοση να είναι πλήρως λειτουργική και χωρίς περιορισμούς.Σε περίπτωση όμως που θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και την πλήρη έκδοση του προγράμματος η οποία προσφέρει αυτόματη σύνδεση με το ασύρματο δίκτυο(δε θα χρειάζετε κάθε φορά να πληκτρολογείτε την ip) ενώ θα λάβετε και δωρεάν αναβαθμίσεις, με νέα χαρακτηριστικά, όπως η υποστήριξη του Swype που καταφτάνει σύντομα. Η pro έκδοση του Remotedroid κοστίζει 1.99$

[android href=”market://search?q=pname:com.joshsera”]
Επίσημο Site

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!