Black Ops: First Strike DLC

Το πρώτο Map Pack του Call of Duty: Black Ops έχει καταφτάσει στο marketplace του XBOXLive (και σύντομα αναμένεται και στα ηλεκτρονικά καταστήματα των άλλων πλατφόρμων), και μέχρι στιγμής έχει κάνει ήδη θραύση, παρά την μεγάλη τιμή του. Ανάμεσα σε αυτούς που ξόδεψαν περί τα 15€ (1200MS points), είμαι και εγώ, αφού λιγουρευόμουν απο καιρό τους νέους χάρτες (άσε που έχει και 4 achievments και δεν το έχω πλέον 100%! Ντροπήηη). Το πακετάκι περιλαμβάνει 4 χάρτες για το multiplayer μέρος του παιχνιδιού, καθώς και μία ολοκαίνουρια πίστα για το Zombie mode. Πραγματικά, όσο έβλεπα το download να φτάνει στο 100% αναρωτιόμουνα αν είχα σπαταλήσει τσάμπα τα χρήματά μου. Άξιζαν όμως η πόντοι που έδωσα εγώ και δεκάδες χιλιάδες άλλοι παίκτες ανα τον κόσμο;

Πριν ξεκινήσω όμως την ανάλυση, θα ήθελα να επισημάνω, ότι οι πίστες του πακέτου, είναι καλοσχεδιασμένες, δημιουργημένες με πολύ φαντασία και σίγουρα με αρκετό χρόνο στην διάθεση της Treyarch. Αυτό το τονίζω, αφού η πλειοψηφία των “στάνταρ” χαρτών είναι μονότονοι και δεν έχουν όλα τα προσόντα που ανέφερα. Και κατά πάσα πιθανότητα και σε αυτό φταίει η Activision που πίεζε την ομάδα ανάπτυξης να τελειώσει το παιχνίδι την συγκεκριμένη ημερομηνία που είχαν ανακοινώσει.

Berlin Wall

Ο χάρτης αυτός, πραγματικά, είναι ίσως απο τους πιο καλοσχεδιασμένους και ατμοσφαιρικούς χάρτες που έχω δει σε παιχνίδι της σειράς. Ο εν λόγω χάρτης, σας μεταφέρει στο βερολίνο του Ψυχρού πολέμου, όταν το το περίφημο τείχος υπήρχε ακόμη. Απο την μία πλευρά του τείχους, την αναταλική, θα βρείτε καταστήματα, καφετέριες βιβλιοθήκες, ενώ αντίθετα απέναντι θα βρείτε κτήρια, σπίτια, εργοστάσια και ένα σωρό άλλα που πραγματικά δεν ξέρω τι είναι :P.

Ο χάρτης αυτός όπως μάλλον έχετε ήδη διαπιστώσει πρόκειται για έναν χάρτη που καλύπτεται με χιόνι, και είναι μία καλή στρατιγική να χρησιμοποιήσετε άσπρο-γάλαζιο-γκρι καμουφλάζ. Οι τοποθεσίες του είναι ιδανικές για camping και οι φίλοι του sniper θα βρουν ότι επιθυμούσαν αφού η πίστα είναι γεμάτη με πολύ καλά sniping spots, όχι ωστόσο άτρωτα.

Μία μεγάλη ιδιομορφύα του Berlin Wall είναι η λεγόμενη “No-Man Zone”, μία περιοχή που έχει σημειωθεί με κόκκινο στον χάρτη, και βρίσκεται ανάμεσα στο τείχος του βερολίνου. Εκεί ισχύει η στρατιγική “ότι κινείται εκτελείται” με αυτόματα turrets να σας σκοτώνουν μόλις περάσετε την σημαδεμένη περιοχή. Αυτό ωστόσο μπορεί να φανεί χρήσιμο, αφού είναι καλή στρατιγική να περάσετε μέσα και να σας σκοτώσουν τα botάκια αντί να πάρει το kill ένας αντίπαλος.

Η πίστα αυτή θέλει αρκετά μεγάλη εξοικίωση ώστε να την μάθετε, αφού είναι αρκετά μεγάλη, οπότε θα σας πρότεινα να την εξερευνήσετε πρώτα στο Combat Training (ναι οι χάρτες ισχύουν σε όλα τα modes του multi).

 

Stadium

Όταν πρωτοείδα τη Stadium στα trailers, μου θύμισε την φοβερή Terminal του Modern Warfare 2. Πράγματι, το σκηνικό μοιάζει απίστευτα, αλλά πρόκειται για μία ακόμη μοναδική πίστα, η οποία είναι σχεδιασμένη για κάθε γούστο. Sniper θέλετε; Submachine gun; Run n Gun; Knife Only; Όλοι οι καλοί χωράνε στην Stadium.

Όπως προδίδει και το όνομά της, η πίστα σας μεταφέρει σε ένα γήπεδο του Hockey επι πάγου (;;;). Δυστυχώς, το γήπεδο δεν είναι προσβάσιμο, οπότε θα αρκεστείται στον προαύλιο χώρο του, και στα εξωτερικά μέρη των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

Τίποτα άλλο δεν είναι ιδιαίτερο βέβαια στον χάρτη αυτό. Άξια αναφοράς είναι η πινακίδα που αναγράφει τον χρόνο που απομένει για την λήξη του αγώνα, αντίστοιχη της Nuketown που αναγράφει τον αριθμό των παικτών που παίζουν.

 

 

Discovery

Ο Discovery, δεν είναι ο χάρτης που μου έκανε εντύπωση. Ούτε στα διαφημιστικά ούτε όταν τον πρωτοέπαιξα. Είναι ένας απλός χάρτης, ιδανικός για μάχη σε κοντινές εως μεσαίες αποστάσεις.

Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι στην μία πλευρά, ο ουρανός έχει χρώμα πράσινο (Nova6 ;;) που σύμφωνα με την Treyarch βοηθάει τους παίκτες να προσανατολίζονται πιο εύκολα. Τέλος, υπάρχει μία παγωμένη γέφυρα η οποία μπορεί να καταρεύσει ρίχνοντας μία χειροβομβίδα ή κάποια άλλη έκρηξη.

Kowlloon

Βασισμένος στην αντίστοιχη πίστα του single player, ο Kowlloon σας μεταφέρει στις ταράτσες των κτηρίων της ομόνυμης πόλης. Και αυτός ο χάρτης, είναι ιδανικος για snipers, ενώ οι καμπέρηδες θα βρούν προσθέσουν μία ακόμη πίστα στα αγαπημένα τους.

Όμορφη προσθήκη είναι τα σκοινιά που ενώνουν τοποθεσίες του χάρτη. Έτσι, εσείς μπορείται να πάτε άμεσα απο ένα μέρος στο άλλο, αλλά παράλληλα διακυνδυνεύεται να σκοτωθείται, αφού πρακτικά είστε εκτεθειμένοι απο όλες τις μεριές.

 

Zombie Map: Ascension

Ενα αγαπημένο mode των κατόχων του παιχνιδιού, είναι αυτό των Zombies. Ένα τόσο δημοφιλές mode, δεν θα μπορούσε να μήν έχει και την δικιά του extra πίστα σε αυτό το Downloadable Content.

Η Ascension μας μεταφέρει στις εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχάς, έχουμε δύο ολοκαίνουρια perk-a-cola. Το πρώτο είναι το PhD. Αυτό, δημιουργεί μία “ασπίδα” έκρηξης γύρω σας όταν βουτάτε απο υπερυψωμένες περιοχές, και πρακτικά σας προφυλάσει για λίγο απο τα Zombies και σας μηδενίζει το falling damage. Το δεύτερο είναι το Stamin-Up (7-UP.. το πιάσατε;). Στην ουσία, αυτό πρόκειται για το αντίστοιχο perk του multiplayer, Lightweight, το οποίο αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα του παίκτη. Επίσης, εδώ εμφανίζονται και άλλα αντκείμενα: το Gersch Device το οποίο δημιουργεί μία μαύρη τρύπα που ρουφάει τα zombies μέσα της, και τις Matryoshka Dolls οι οποίες είναι βόμβες σχήματος παραδοσιακών ρώσικων κούκλων (αυτές ντε που ανοίγουν και έχει μικρότερη μέσα κοκ). Έτσι, θα δημιουργήσετε μία σειρά απο εκρήξεις που έχουν σαν αποτέλεσμα -πιθανώς- να πεθάνετε!

Αντίστοιχα με τα elevators και τα DEFCON του “Five” είναι τα Lunar Landers, συσκευές που σας μεταφέρουν απο τοποθεσία σε τοποθεσία πετώντας! Μόλις ενεργοποιήσετε και τα 3, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί ώστε να δώσετε εντολή να εκτοξευθεί ο πύραυλος, και τότε θα είναι διαθέσιμη η περιοχή που θα μπορείτε να κάνετε Pack-a-Punch ένα όπλο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν και ειδικά zombies όπως τα Hellhounds (κατα κόσμον σκυλιά-zombies). Στην Ascension, θα βρείτε τα Space Monkeys, τα οποία επιτίθονται στα μηχανήματα perk-a-cola, εως ότου εξαφανίσουν το perk που έχετε ήδη υπο κατοχή σας! Ναι, δεν κάνουμε πλάκα, αυτό γίνεται, και έτσι θα πρέπει να το ξανα αγοράσετε! Αν βέβαια, καταφέρετε να τα σταματήσετε χωρίς κανένας να χάσει τα perks του, θα πέσει ένα τυχαίο perk, μαζί με το Max Ammo. Τέλος, ένα ακόμη power-up είναι αυτό που δίνει ένα minigun (γνωστό και ως Death Machine) στους παίκτες για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

 

Το First Strike κυκλοφορεί ήδη στο XBOX Live, ενω σύντομα θα κυκλοφορήσει σε PSN και Steam(ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του Wii). Το DLC διατίθεται στην τιμή των 1200 MS points (περί τα 15€ δηλαδή), και θα πιάσει 700mb στον σκληρό σας δίσκο. Να σημειώσω ότι περιλαμβάνει και 4 επιπλέον Achievments/Trophies για τα Zombies. Τα λέμε online ;)

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.