Ερευνα δείχνει οτι το Gaming κάνει καλό!


Την επόμενη φορά που θα σας πουν ότι είστε «καμένοι» ή ότι τα παιχνίδια σας αποβλακώνουν ,έχετε πλέον απάντηση, και μάλιστα πιστοποιημένη από έρευνες!

Η Συγγραφέας, σχεδιαστής  παιχνιδιών και ερευνητής παιχνιδιών Jane McGonigal έκανε πρόσφατα μια μελέτη, για να αποδείξει ότι στην πραγματικότητα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ερευνά της λοιπόν, το να παίζει κανείς παιχνίδια για τουλάχιστον μία ώρα καθημερινά, προσφέρει στους ανθρώπους μια αίσθηση ικανοποίησης, συναισθηματική ευημερία, αλλα και ενθάρρυνση για να προσπαθήσουν περισσότερο για τους στόχους στην πραγματική τους ζωή. Όταν μάλιστα παίζουν Multiplayer παιχνίδια οι παίκτες αποκτούν πνεύμα συνεργασίας, ενώ παίζοντας παιχνίδια όπως το Rock Band τους προτρέπει να μάθουν στην πραγματικότητα να παίζουν ένα όργανο(ΜΟΥΣΙΚΟ!).

Το gaming είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να δυναμώσουν τους δεσμούς τους μεταξύ τους οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά, για να αποκτήσουν νέες δυνατότητες επίλυσης προβλημάτων, αλλα ταυτόχρονα παρακινεί τους παίκτες να είναι πιο δυναμικοί στην πραγματική τους ζωή.

Ορίστε λοιπόν  πολέμιοι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και κακές μαμάδες. Πλέον έχουμε την επιστήμη στο πλευρό μας!

Για το πλήρες άρθρο της ερευνας ρίξτε μια ματιά στην πηγή

[πηγή]

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!