Michael Pachter: To Wii2 θα αποτύχει!

pachterΠοιον είχαμε καιρό(κανα δυο μέρες) να ακούσουμε;; Τον Michael Pachter! O αγαπητός αναλυτής, μάσησε δυο φυλλα δάφνης, έτριψε την μαγική του μπάλα και έβγαλε χρησμο.. Το Wii2 θα αποτύχει!

Απο την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός αναλυτής βάλει κατα της τακτικής που ακολούθησε η Nintendo στην αγορά των οικιακών κονσολών.
“Η Nintendo δε μπορεί να αφήνει την Microsoft να έχει εγκατασταθεί σε 20.000.000 σπίτια με κονσόλα νέας γενιάς, και αυτή να βρίσκεται ακόμα μια γενια πίσω. Ειχα πει το 2008 οτι το Wii HD θα ερχόταν, γιατι πραγματικά πίστευα πως ηταν η κατάλληλη στιγμή. Τα χριστούγεννα του 2010 ηταν το τελευταίο τους όριο. Έπρεπε να το κάνουν, αλλα τελικά δεν το έκαναν. Νομίζω πλέον οτι είναι πολύ αργά.”

Μάλιστα ο Pachter πιστευει οτι η μικρή  υποστήριξη απο “τρίτους” κατασκευαστές θα είναι το μεγάλο πρόβλημα στην επόμενη κονσόλα της Nintendo, ανεξάρτητα απο την τεχνολογία που θα μας προσφέρει.

“Ξεκάθαρα οποιοσδήποτε απο τους 3 μεγάλους κατασκευαστές κονσολών, μπορεί να αναπτύξει την τεχνολογία, αναγνώρισης προσώπων. Να δημιουργήσουν το Milo με λίγα λόγια. Θα μπορούσαν, αλλα νομίζετε οτι οι εταιρίες θα προσφέρουν υποστήριξη σε κάτι τέτοιο;

Δεν νομίζω πως η EA που είναι ελάχιστα επικερδής να δηλώσει: “Ειχαμε τρομερή εμπειρία με το Wii, για αυτό και θα διαθεσουμε 500 εκατομμύρια δολλάρια για να φτιάξουμε οτι χρειάζετε για την αναγνώριση προσώπου.” Δεν πρόκειται να συμβεί.”

Για να κλείσει με τον χρησμό:
“Χωρίς την υποστήριξη απο άλλες εταιρίες, το Wii 2 θα αποτύχει, αν είναι μια επαναστατική συσκευή. Εχω την εντύπωση οτι παγιδεύτηκαν μόνοι τους, και ότι και αν κάνουν η επιτυχία του Wii δε θα επαναληφθεί.”

Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους για την επόμενη γενια οι άνθρωποι της Nintendo, αλλα βρίσκονται ξεκάθαρα σε μειονεκτική θέση.
Τα μεγάλα ατού της κονσόλας της έχει ήδη αντιγραφεί απο τους αντιπάλους, η κονσόλα που βρίσκεται στην αγορά χάνει συνεχώς πωλήσεις, και είναι εξαιρετικά πιο αδύναμη απο τον ανταγωνισμό, ενώ το 3D Gaming που θα μπορούσε να προωθήσει η Nintendo δεν είναι δυνατό χαρτί,αφού εν πρώτης αφήνει μεγάλο κομμάτι του κοινού αδιάφορο, και εν δευτέρης η Sony(και σίγουρα και η Microsoft) μπορούν άνετα να εκμεταλευτούν τυχών ανάπτυξη του 3D Gaming και να προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες απο τις υπάρχουσες κονσόλες τους.

Βέβαια η Nintendo έχει επανέλθει μετα απο την κοιλιά με Nintendo 64 και Gamecube, αρα ποτέ μη λες ποτέ.

Εσεις τι νομίζετε; To Wii είναι ξεγραμμένο; Τι θα μπορούσε ν α συμπεριλάβει στο Wii2 η Nintendo για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό;

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!