Myphone Explorer. Πλήρης έλεγχος του Android απο τα Windows.

myphone explorerΣας έχω δείξει μερικά πρόγραμματα για να χειρίζεστε τον υπολογιστή σας, από το Android σας. Αυτή τη φορά θα πάμε ανάποδα. Αν για οποιοδήποτε λόγω είστε πολλές ώρες τη μέρα μπροστά στον υπολογιστή σας, σας έχω ένα καταπληκτικό προγραμματάκι, για να διαχειρίζεστε την Android συσκευή σας, από το PC σας.

Κάθε κατασκευαστής έχει το δικό του πρόγραμμα για να συγχρονίζετε το κινητό σας με τον υπολογιστή σας, τα περισσότερα εκ των οποίων όμως, είτε προσφέρουν ελάχιστες επιλογές, είτε είναι φορτωμένα με “την Άρτα και τα Γιάννενα” και η χρηστικότητα πάει βόλτα.

Μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να συγχρονίσετε, και όχι μόνο το κινητό σας με τον προσωπικό σας υπολογιστή, είναι το MyPhone Explorer.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε το Server στον υπολογιστή σας, και το Client στο Android σας.
Το MyPhone explorer σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε σύνδεση με USB και Wi-Fi. Ξεχνάμε την επιλογή για USB, αφού είμαστε High tech Blog, και δε γουστάρουμε τα καλώδια και επικεντρωνόμαστε στο Wi-Fi. To κινητό σας, μένει στην τσέπη-τσάντα-βαλίτσα-τσαντάκι και εσείς κάνετε τα πάντα από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Το πρόγραμμα, εκτός των αναμενόμενων, όπως τον συγχρονισμό επαφών και ημερολογίου μεταξύ αυτού και του κινητού σας και τη διαχείριση των αρχείων, προσφέρει ορισμένες ακόμα πολύ χρήσιμες επιλογές.

Αρχικά προβάλει το ιστορικό των μηνυμάτων και των κλήσεων, δίνοντας σας τη δυνατότητα να ελέγχετε τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις σας. Δεν είναι όμως μόνο για “μάτι” αφού μπορείτε αν θέλετε να στείλετε μήνυμα ή να πραγματοποιήσετε μια κλήση μέσα από το πρόγραμμα, προς οποιοδήποτε αριθμό(όχι μόνο τις επαφές σας). Αν προτιμάτε, μπορείτε να καλέσετε και τον εκάστοτε αριθμό μέσω του Skype.

Ακόμα και όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα, ή μια κλήση, εμφανίζεται ειδοποίηση σε μορφή bubble στον υπολογιστή σας

Οι προβολή των εφαρμογών στο MyPhone Explorer
Οι προβολή των εφαρμογών στο MyPhone Explorer

Δεν είναι όλα ρόδινα βέβαια, αφού τα μεν μηνύματα αν είναι σε Ελληνικά υποστηρίζουν μέχρι 70 χαρακτήρες(δεν βρήκα κάτι στις ρυθμίσεις, για να αλλάξω την κωδικοποίηση, όποιος ξέρει κάτι ας το πει ή ας σωπάσει για πάντα!) και η κλήσεις μέσω του προγράμματος γίνονται μόνο σε περίπτωση που το κινητό είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μέσω USB.

Η Ατζέντα εκτός από το ημερολόγιο με όλες τις υπενθυμίσεις σας, σας αφήνει να (απ)ενεργοποιήσετε τα ξυπνητήρια του κινητού σας. Πολύ χρήσιμο σας ιδέα, αφού μπορείτε να προσθέσετε μια υπενθύμιση  οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να ψάχνετε γύρω γύρω το κινητό σας, αλλά στην πράξη, τουλάχιστον στο GT540 που το δοκίμασα, δε δούλεψε ποτέ.
Επίσης από τις επιλογές, μπορείτε να εμφανίσετε όλες τις αργίες του χρόνου στο ημερολόγιο, οι οποίες όμως δεν παιρνούν αυτόματα δυστυχώς στο κινητό σας, μπορείτε όμως να προσθέστε υπενθύμιση για τις πιο σημαντικές.

hmerologio myphone explorer
Το Ημερολόγιο με τις Ελληνικές αργίες

Τέλος ,μπορείτε να να εξερευνήσετε τα αρχεία την κάρτας μνήμης σας, αλλά και της εσωτερικής μνήμης του κινητού σας. Στη μνήμη του τηλεφώνου είχα και πρόσβαση στο System/App αλλά δε δοκίμασα να σβήσω κάτι για να σας πω αν γίνεται, για να μην έχω παρατράγουδα :P
Στην καρτέλα αρχεία υπάρχει και η επιλογή Εφαρμογές, με το οποίο μπορείτε να δείτε και να απεγκαταστήσετε εφαρμογές από τη συσκευή σας. Επιλογή για εγκατάσταση δεν υπάρχει, εκτός από εγκατάσταση αρχείων Java.

Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε ή να αποκαταστήσετε ένα Backup με όλες αυτές της πληροφορίες από το κινητό σας, ενώ υπάρχει και η επιλογή για εξαγωγή των επαφών σας σε αρχείο .VCF

H σύνδεση του MyPhone με το κινητό σας, είναι εξαιρετικά απλή, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε το Client στο κινητό σας, και να επιλέξετε σύνδεση από το Server στον υπολογιστή σας. Φυσικά πρέπει υπολογιστής και Android να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

myphone explorer settingsMyphone explorer Client

Απλά και όμορφα λοιπόν μπορείτε να διαχειριστείτε τις βασικότερες λειτουργίες του κινητού σας από την άνεση του υπολογιστή σας, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του, η ακόμα καλύτερα να διαχειρίζεστε πολλά τηλέφωνα, χωρίς να χρειάζεται  να εγκαθιστάτε 200 προγράμματα.
Το MyPhone Explorer είναι δυστυχώς διαθέσιμο μόνο για Windows. Αν κάποιος το δοκιμάσει από Wine, ας μας πει τα αποτελέσματα.

Κατεβάστε το Client για το Android απο το Webmarket

[android]market://search?q=pname:com.fjsoft.myphoneexplorer.client [/android]

Και το Server απο την επίσημη σελίδα του MyPhone Explorer

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!