Songbird Beta. Ελαφρυ σαν πουλάκι!

songbirdTo SongBird είναι ένας αρκετά διάσημος media player για τους υπολογιστές, που κάνει το μεγάλο άλμα στo Android. Αν έχετε Android από 2.1 και πάνω, είναι μάλλον η καλύτερη  δωρεάν λύση για Mp3 Playback στη συσκευή σας.

Το πρόγραμμα  σας επιτρέπει να δείτε τη συλλογή με τα mp3 σας και να τη ταξινομήσετε ανάλογα με τους  καλλιτέχνες, τα αλμπουμ, το είδος, η τέλος ακόμα αλφαβητικά με το όνομα του τραγουδιού.

Αν η συλλογή σας είναι μεγάλη, μπορείτε να φτιάξετε Playlists ή να κάνετε αναζήτηση για τραγούδια και καλλιτέχνες που σας ενδιαφέρουν.

Το UI το SongBird είναι απλό και ελαφρύ, και δεν πρόκειται να καταναλώσει  άσκοπα πόρους για την αναπαραγωγή των MP3 σας. Η αρχική οθόνη καλύπτεται πλήρως από τις επιλογές για την ταξινόμηση. Ο Player εμφανίζετε μόνο αν σύρετε προς τα πάνω το «συρτάρι» με το όνομα του τραγουδιού.
Τα κουμπιά play,pause,next,previous, βρίσκονται πάντα στο κάτω μέρος της οθόνης για να μπορείτε να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή οποιαδήποτε στιγμή με ένα click.

Songbird main Album view Ο Player Facebook Like

Το πρόγραμμα έχει και  δυο πολύ ενδιαφέρουσες εξτρα προσθήκες.
Μία  είναι το Facebook like που σας επιτρέπει να εμφανισετε στο προφίλ σας στο φάτσαμπουκ, τα αγαπημένα σας τραγούδια. Δυστυχώς το μόνο που εμφανίζετε είναι το «aggepap likeς “kigapoo” by “Tenacious D” χωρίς να συνοδεύετε από μια εικόνα η κάτι παρόμοιο, αλλά κάτι είναι και αυτό.

H άλλη είναι το Photostream. Με αυτό κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού, αν το ενεργοποιήσετε εμφανίζονται στη θέση του Album art μια σειρά από εικόνες σχετικά με το τραγούδι που ακούτε. Δεν ξέρω με ποια υπηρεσία επιτυγχάνετε , αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Τέλος την εφαρμογή συνοδεύει και ενα απλό Widget για απευθείας αναπαραγωγή απο το Launcher σας.

Ελαφρύς, λειτουργικός και γρήγορος! Τι αλλο να ζητήσετε απο ένα mp3 player; Α ναι.. ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!
Για την ώρα ο Player βρισκεται σε Beta, και αν και εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, ισως εσεις να αντιμετωπίσετε.

[android]http://market.android.com/details?id=com.songbirdnest.mediaplayer[/android]

ή

Κατεβάστε το μέσω του Webmarket

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!