Kyrillos Custom rom με FroYo 2.2 για Samsung Galaxy 3

Για αρκετό καιρό τώρα οι κάτοχοι του Samsung Galaxy3 (i5800) περιμένουν με ανυπομονησία την 2.2 για τα κινητά τους. Επειδή ανάμεσα μέσα στους κατόχους είναι και η κοπέλα μου, και αναγκάστηκα να βρώ λύση για να γλιτώσω την παντόφλα ορίστε και ένας οδηγός για όλους τους υπόλοιπους για να περάσετε τη 2.2 αλλα και τη Custom Rom Kyrillos 7 η οποία είναι δημιουργημένη από Έλληνα(σωστά μαντέψατε, το ονομά του είναι Κύριλλος !)

Οπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πιθανότητα να brickάρετε το κινητό σας. Εγώ ακολουθησα αυτα τα βήματα, και το πέρασα χωρίς πρόβλημα για αυτό και σας τα δίνω. ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για οτιδήποτε συμβεί στο κινητό σας, απο λάθος χειρισμό η δυσλειτουργία. Είμαι σίγουρος όμως πως αν ακολουθήσετε πιστά τα βηματα δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα!


Τι θα χρειαστούμε:

  • Ένα Samsung Galaxy 3 πλήρως φορτισμένο
  • Ένα PC με Windows XP και πάνω
  • Εγκατεστημένο το Kies
  • Το Odin
  • To Apollo.ops
  • Την 2.2 Rom (pass : samfirmware.com )
  • Την Kyrillos’ Rom v7
    Overclocked=> Part1Part2
    Non Overclocked
    => Part1 Part2

 

 

Και ξεκινάμε.

Πριν από οτιδήποτε άλλο πρέπει να κάνουμε…

Backup

Κατεβάστε το Z4root και τρέξτε το για να κάνετε root τη συσκευή σας αν δεν είναι ήδη.

Μέσω του Market κατεβάστε το Mybackup root και τρέξτε το. Κάντε σίγουρα backup τα δεδοδένα, γιατι είναι ο κατάλογος, τα μηνύματα, το ιστορικό κλήσεων και τα SMS σας, και αν θέλετε μπορείτε να κάνετε backup και τις εφαρμογές σας.

Κάντε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ρυθμίσεων (ρυθμίσεις->απόρρητο->επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)  για καλό και για κακό και όταν γίνει η αυτόματη επαννεκίνηση στη συσκευή σας ενεργοποιήστε τη λειτουργιά εντοπισμού σφαλμάτων (ρυθμίσεις -> εφαρμογές -> ανάπτυξη και επιλέξτε το tick δίπλα του )

Κλείστε το κινητό σας, βγάλτε Sim και κάρτα μνήμης(προληπτικά) και βάλτε τη συσκευή σας σε Download mode (με κλειστό το κινητό πατήστε Volume Down+Home+ το power Button-ναι θα σας πιάσει κράμπα- μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη μια μπάρα που θα γράφει “Downloading”)

Αν δε έχετε εγκατεστημένο το Kies εγκαταστήστε το, γιατι θα χρειαστούμε τους Drivers.

Odin

  1. Ανοίξτε το Odin(στα Windows 7/vista ως διαχειριστές)
  2. Επιλέξτε τα Auto Reboot και Protect Ops
  3. Στις επιλογές δεξιά πατήστε ένα ένα το κουμπιά και επιλέξτε τα παρακάτω αρχεία
    OPS
    : apollo_0531.ops
    BOOT
    :I5800XXJPF-REV02-Bootloader-low-CL794643.tar.md5
    PHONE:I5800XXJP4_PHONE.tar.md5
    PDA:I5800XXJPF-REV02-PDA-CL794643.tar.md5
    CSC: I5800OXXJPF-CSC-MULTI-OXX.tar.md5To EFS μένει κενό.
    (Τα παραπάνω αρχεία βρίσκονται στο φάκελο I5800XXJPF στα αρχεία που κατεβάσατε)
  4. Συνδέστε το κινητό σας με USB στον υπολογιστή σας και περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν τα Drivers. Αν όλα πάνε καλά το πρώτο μικρό  κουτάκι στα αριστερά, στο Odin θα κιτρινίσει και θα σας δείξει τη θύρα που συνδέθηκε η συσκευή(π.χ port 8)
  5. Πατήστε Start και αφήστε τον υπολογιστή σας ήσυχο. Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από 5 λεπτάκια η όλη διαδικασία. ΜΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΤΟΥ ODIN ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ Η ΛΕΞΗ PASS(σε μπλέ background)
  6. Όταν εμφανιστεί το Pass αποσυνδέστε το κινητό σας. Κλείστε το. Πατήστε τα Volume Up+Volume Down+Home+Power (εδώ η κράμπα είναι σίγουρη) για να μπείτε στο Recovery Mode. Εδώ κινήστε με τα volume up & Down και το Home είναι το οκ.
  7. Επιλέξτε “Wipe Data/ Factory Reset” και πατήστε Home. Στην επόμενη οθόνη που θα εμφανιστεί προσπεράστε τα No και επιλέξτε το “Yes all user”.
  8. Μετά επιλέξτε “Wipe Cache Partition”  και τέλος Reboot.
  9. To τηλέφωνο αυτή τη φορά θα κάνει αρκετή ώρα να ξεκινήσει(και μόνο αυτή τη φορά)

Έχετε πλέον 2.2 στο Galaxy 3 σας. Αν θέλετε σταματάτε εδώ, αν θέλετε συνεχίζουμε για να περάσουμε και την Kyrillos’ Rom v7(προτείνεται!)

 

Kyrillos’ Rom v7

 

Εδώ τα πράγματα λίγο πολύ είναι επανάληψη από πρίν.

  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργιά εντοπισμού σφαλμάτων
  • Κλείστε το κινητό σας
  • Βάλτε το σε Download Mode(Volume Down+Home+ το power Button)
  • Ανοίξτε το Odin
  • Πατήστε Reset Files
  • Επιλέξτε τα Auto Reboot και Protect Ops και One Package
  • Από τα κουμπιά δεξιά τώρα θα έχουν μείνει μόνο τα “OPS” και κάτω από τα υπόλοιπα που θα είναι απενεργοποιημένα θα έχει ενεργοποιηθεί το “One Package” Στο OPS επιλέγετε και πάλι το apollo_0531.ops(αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο) και στο One package επιλέγετε το tar με τη ρομ του Κύριλλου
  • Συνδέετε  το κινητό σας με USB στo PC σας και περιμένετε μέχρι να κιτρινίσει πάλι το μικρό κουτάκι δεξιά. Μολις κιτρινίσει πατάτε Start
  • KAI ΠΑΛΙ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ PC ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ PASS!
  • Όταν τελειώσει η διαδικασία το κινητό σας θα είναι στο Recovery Mode. Επιλέγετε και πάλι τα Wipe Data/ Factory Reset και Wipe Cache Partition και τέλος reboot
  • To κινητό θα κάνει επαννεκίνηση(και πάλι η πρώτη φορά θα πάρει αρκετή ώρα) και όταν ανοίξει θα έχετε την Kyrillos 7

[stextbox id=”info” caption=”7,1 Update” collapsed=”false”]Κάνοντας τα ίδια βήματα αλλα χρησιμοποιώντας αυτό ως one Package μπορείτε να εγκαταστήσετε και την 7.1 μόνο όμως αν έχετε ήδη εγκαταστήσει την έκδοση 7[/stextbox]

kyrillos 3.3 kyrillos 3.3 kyrillos 3.3

Kudos και πολλά ευχαριστώ στον Κυριλλο για την υπέροχη rom
Πηγή (Astronaytis)
Kyrillos’ XDA Forum Thread

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!