This Week on XGamers: Gaming Trends

Gaming trends. Ω ναι! Θα καταγράψω την ιστορία από τότε που τη θυμάμαι. Counter Strike 1.6 & Source. Οι λίγο παλιοί θα θυμούνται την κατάσταση στα Internet cafes που ΟΛΟΙ οι υπολογιστές έπαιζα pool day και de_dust.

Το CS είναι σαφώς το πιο επιτυχημένο mod ever αλλά ο χαμός που προκάλεσε, ειδικά στη χώρα μας είχε παραγίνει. Όπως και με τη μόδα (emo είπατε;;) έτσι και ορισμένα παιχνίδια γίνονται για λίγο καιρό γνωστά και τα παίζουν όλοι μέχρι να βγει κάτι άλλο.

Η σειρά που ακολουθήθηκε είναι η εξής: Counter Strike>Call of Duty 2>Modern Warfare>Modern Warfare 2>League of Legends και όλα αυτά παράλληλα με Lineage 2 πάντα σε private servers(infog@te για τους μερακλήδες, e-global για τους πιο mainstream). Το θέμα είναι ποιό, η αλλαγή από το ένα παιχνίδι στο άλλο γίνεται αστραπιαία και κουβαλάει μαζί της όλα τα “pro gamer” αποθυμένα του καθενός. Εν μια νυκτί όλοι από αστέρες του CS έγιναν παιχταράδες των CoD και uber leets του LoL. Το θέμα είναι πως κανείς δεν έχει ιδέα τι παίζει, γιατί παίζει ή το σκοπό, αρκεί να σε πουν noob, feeder και να καταλήξουν στο αποκορύφωμα του matchmade gaming…(όλοι μαζί παρακαλώ με μια φωνή) RAGE QUIT!

Μια έρευνα θα σας πείσει, ρωτήστε έναν σε net cafe το backstory ενός από τα CoD, ή τι είναι η Demacia. Να μην πω για DotA, Frozen Throne και Warcraft universe θα πάμε σε πολύ βαθιά νερά. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται τόσα άτομα να είναι όλοι master αλλά ταυτόχρονα να μην έχουν ιδέα του τι κάνουν. Ελληνική νοοτροπία. Ελληνάρες μου! Και σε 1 χρόνο όλοι θα παίζουν κάτι άλλο που θα είναι πάλι free, γιατί δε λέει να πληρώνεις τη μόδα.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.