Νέα στοιχεία και Trailer για το Fifa 2012

Η Ε3 μόλις τέλειωσε και ήρθε ο καιρός για την ετήσια μάχη που όλοι περιμένουμε : Fifa vs PES!

Η σειρά της EA, είναι τα τελευταία χρόνια αδιαμφισβήτητη νικήτρια στην κόντρα μεταξύ των δυο πιο γνωστών εξομοιωτών ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά η EA Sports δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, και για μια ακόμα χρονιά έρχεται για να κατακτήσει την κορυφή.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει η παροιμία και η EA το ξέρει καλά, για αυτό και οι περισσότερες αλλαγές στο Fifa 2012 έχουν να κάνουν με διορθώσεις υπαρχόντων προβλημάτων και βελτίωσης του ρεαλισμού, και όχι προσθήκες που θα αλλάξουν δραματικά το Gameplay.


H μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται στην άμυνα, στην οποία πλέον το να κρατάτε πατημένο το κουμπί της άμυνας, και να ελπίζετε στο καλύτερο, δίνει τη θέση του στην «άμυνα τακτικής». Πλέον οι παίκτες θα ακολουθούν τους αντιπάλους, και θα πρέπει να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, για να κάνουν τάκλιν και να πάρουν τη μπάλα. Όλα πλέον θα είναι θέμα συγχρονισμού, και έτσι η άμυνα απαιτεί πλέον ένα είδος τακτικής και οργάνωσης.

Στην άλλη άκρη του γηπέδου, οι δυνατοί παίκτες (αυτοί που λέμε κριάρια) θα μπορούν να κρατούν πιο εύκολα τη μπάλα, μέχρι να ανέβουν οι συμπαίκτες τους για να βγει μια αντεπίθεση της ομάδας.

Επίσης πλέον η AI δεν έχει όλους του παίκτες κουβάρι, αφού οι ποδοσφαιριστές «γνωρίζουν» τα προτερήματα των συμπαικτών τους. Έτσι όταν ένας ψηλός ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην επίθεση, χωρίς τον ανάλογο αμυντικό, η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού, θα βγάζει πολλές περισσότερες σέντρες προς το κεφάλι του. Ή θα στέλνει πολύ περισσότερες προωθημένες μπαλιές σε παίκτες που είναι πολύ γρήγοροι.

Τέλος οι τραυματισμοί θα είναι αρκετά πιο συχνοί και ρεαλιστικοί, αφού οποιαδήποτε σκληρή ή άτσαλη διεκδίκηση θα μπορεί να καταλήξει σε ελαφρύ ή βαρύτερο τραυματισμό.

Οι προσθήκες είναι αρκετά καλές, και σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο οπτικοακουστικό μέρος, νομίζω πως το PES θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να γυρίσει στο θρόνο του.

Όσοι περιμένετε το Fifa ανεξάρτητα από το τι θα μας παρουσιάσει το Pro Evolution Soccer, θα μπορέσετε να το προμηθευτείτε από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!