This Week on XGamers: Το Gaming ως κοινωνική ασχολία

Το θέμα αυτό έχει 2 παρακλάδια. Το gaming ως μέσο κοινωνικοποίησης και το gaming ως trend. Σήμερα θα ασχοληθώ με το πρώτο κλαδί. Το δεύτερο το έχω αναλύσει και όσοι είναι πάνω του να πέσουν και να τσακιστούν. Here we go. Όλο λένε οι μανάδες και οι πατεράδες και λοιποί συγγενείς πως το να παίζεις σε αποξενώνει και σε κάνει μονόχνωτο και δεν έχεις φίλους και μπλα μπλα. Ιστορικά και μόνο, από το Pong τα video games φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Ίσως πλακωθούν, ίσως όχι. Θα μιλήσουν όμως. Θα γελάσουν και θα περάσουν καλά. Πλέον βαδίζουμε στο τέλος του σωτήριου έτους 2011. Έχουμε Live, PSN (λέμε τώρα) και Nintendo Network. Επίσης a crazy little thing called INTERNET. Δεν είναι μόνο για τσόντες ξέρετε. Κάνει κι άλλα πράγματα. Μας ενώνει. Τρεις λέξεις θα πω φίλε games. MMO. Το online είναι παντού. Κανείς πλέον δεν έχει το δικαίωμα να πει πως με τα video games αποξενώνεσαι. Έχετε δει net-cafe; Άλλο το τι παίζουν, μη λέμε τα ίδια. Όλοι βρίζονται μεταξύ τους. Socializing. Interfacing. Ακόμα και το βρίσιμο είναι δείγμα κοινωνικής λειτουργίας. Ή στο headset. Σας έχει κάνει ποτέ betray ο συμπαίχτης; Σας έχει σώσει ποτέ τον τρυφερό πισινούλη εν ώρα καταιγισμού plasma shots;  Και μετά σκάει η μάνα μου μέσα και αρχίζει να κράζει.

-πάλι αυτή τη βλακεία παίζεις; άντε λίγο έξω να σε δει ο ήλιος να μιλήσεις με κάναν άνθρωπο όλη μέρα εδώ μέσα θα ξεχάσεις να μιλάς έλεος πια τι κατάσταση είναι αυτή ο ^*()*& που είναι να πάτε καμιά βόλτα ολόκληρο γαϊδούρι όλη μέρα παίζεις και δεν κάνεις τίποτα άλλο και…

-εε..μάνα…μιλάω…

-που; O.o

-στον ^*()*&

-αφού παίζεις Ο.ο

-μαζί παίζουμε -.-

-καλά, εντάξει…

Το έχετε ζήσει; Είναι από τα πράγματα που δε φροντίζει η MasterCard. Έχω κάνει φιλίες πάνω από ένα game. Έχω γνωρίσει κόσμο μπροστά στη ζεστή λάμψη μιας οθόνης. Είναι φυσικό. Αν αυτό κάνεις αυτό σε ακολουθεί. Οπότε την επόμενη φορά που θα σε κράξουν φίλε gamer μη μασάς. Η επιστημονική ομάδα του Xgamers είναι εδώ για εσένα! To ηλεκτρονικό κράξιμο! Κάνει τη μάνα/γιαγιά/θεία να σταματήσει να λέει “μπλιμπλίκι” και να δεχθεί πως δεν είσαι το ακοινώνητο γομάρι που όλο καίγεται. Το gaming είναι κοινωνική ασχολία! Can i get a HALLELUJAH???

 

ΥΓ. Εκτός αν παίζεις Myst… Εκεί δεν έχει φίλους και μαλ βλακείες… Βγάλ’τα πέρα μόνος…

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.