This Week on XGamers: Video Game Elements

Πολλά θέματα θα ήθελα να γράψω αυτή τη φορά αλλά κανένα δε βγαίνει σωστά. Κάπου χάνεται το νόημα. Οπότε ας μιλήσουμε για το τι κάνει ένα παιχνίδι καλό. Γραφικά; Χειρισμός; Gameplay; Σενάριο; Κονσόλα; Τίτλος; Μουσική; Ας τα πάμε ένα προς ένα.

Γραφικά σου λέει ο κάγκουροgamer σήμερα. Άμα δε θες 6 κάρτες γραφικών και 256 gb ram για να το τρέξεις στα low δεν αξίζει. Πρέπει να το βλέπεις ωραίο. Να σε τραβάει σα να είναι πραγματικότητα. Άμα δε δείχνει τη ροχάλα του Kratos και να νομίζεις ότι θες χαρτομάντιλο δε το αγοράζω. Δε νομίζω Τάκη. Ξέρεις τι υπήρχε πολύ πριν τα γαμάουα γραφικά; Ένα βουνό γαμάουα παιχνίδια. Τα γραφικά απλά ομόρφυναν το αποτέλεσμα.  Πάμε παρακάτω.

Χειρισμός. Θα συμφωνήσω εν μέρει. Έχω παίξει παιχνίδια που ο χειρισμός ήταν σχεδιασμένος από 5χρονα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το παιχνίδι ήταν άσχημο. Απλά δεν είχε το κλισέ σύστημα χειρισμού του είδους στο οποίο ανήκε. Βλακεία των σχεδιαστών ή κακοκεφαλιά των παιχτών. Ίσως και τα 2 καθώς οι τελευταίοι έχουμε την τάση να θέλουμε διαφορετικά παιχνίδια με τα ίδια κουμπάκια. Είμαστε ολίγον για μπούφλες σε αυτόν τον τομέα.

Gameplay. Πάσο. Αν δε λέει το παιχνίδι τι να το κάνεις. Αλλά κι αυτό υποκειμενικό είναι.

Σενάριο. Δύσκολο θέμα. Ανάλογα το παιχνίδι. Ή θα έχεις καλό σενάριο και πατάτα τα άλλα, ή όλα τα άλλα τέλεια και σενάριο για επιθεώρηση στου Δελφινάριο. Και τα 2 μόνο η Quantic Dream τα κάνει.

Κοσνόλα. Είστε για σφαλιάρες. Period.

Τίτλος. “Όλα τα άλλα είναι για πέταμα ρε, CoD ρε νούμπια! Χεντίδι σας έχω ρε!” Σαν συγγραφέας αυτού του κειμένου θα ασκήσω το δημοκρατικό δικαίωμα μου να γράφω ότι θέλω. Ασκήστε κι εσείς το δικό σας να δούμε Xgamers Warfare!

Μουσική. Εδώ είναι το ζουμί φίλοι μου. Όλη η μαγκιά είναι στο τι ακούς. Αν παίζεις Doom³ και ακούς Στρουμφάκια και Οικονομόπουλο έλα πες μου αν τρόμαξες. Αντιθέτως με την καφρίλα στην κιθάρα και τα εξαίσια ambient τα κάνεις πάνω σου.

 

Τώρα άφήκετε και κάνα σχόλιο μπρε.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.