This Week on XGamers: Girls ‘n’ Gaming

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το κοινωνικό φαινόμενο που λέγεται “γυναίκες και gaming”.  Ξεκινώντας το σημερινό ταξίδι στα άδυτα του θέματος θα αναφέρω τις 4 κατηγορίες.

i) Γυναίκες που θεωρούν το gaming ηλίθιο (άντε και αδιάφορο για να μη με βρίσουν)

ii) Γυναίκες που προσπαθούν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται και/ή το παίζουν ψαγμένες

iii) Γυναίκες που ασχολούνται όποτε κάτσει

iv) Γυναίκες που ξέρουν που πρωτοεμφανίστηκε ο Mario, ξεχωρίζουν τον Link από τη Zelda και ξέρουν και πως λέγεται το βασίλειο και τα λεφτά του.

 

 

Η πρώτη να πάει να πεθάνει. Κατά προτίμηση σε φωτιά από PS2 Slim που ανεφλέγη, έτσι για την ειρωνεία.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ύπουλη και υποχθόνια. Κατά βάση ανήκει στην πρώτη και θεωρούν καμενιά να παίξουν 1 ώρα φιδάκι στο κινητό τους ή να διαβάσουν αυτό το κείμενο. Αυτές είναι που δε τις κάνεις τίποτα, ούτε αξίζει να τις βαρέσεις ούτε να τις καθοδηγήσεις.

Στην τρίτη κατηγορία είναι το ζουμί. Ξέρουν τι είναι το gamepad και άμα λάχει σε πάνε ένα διπλό. Θέλει προσοχή όμως. Είναι σαν τα μικρά παιδάκια. Πρέπει με ηρεμία και σωστή τακτική να μπουν στο σωστό δρόμο (αν ακούσω τίποτα για Modern Warfare σας στέλνω για φούε φούε στην πρώτη κατηγορία). Ειδική προσοχή, ΌΧΙ girly games. Τα σωστά είναι αυτά που θα την κάνουν να ταυτιστεί με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον. Πάντα ανάλογα το χαρακτήρα της υπάρχει κι άλλο παιχνίδι. Πχ Tomb Raider ή Bayonetta αν η μαθητευόμενη είναι πιο επιθετική, ίσως ένα ωραίο rpg σε πιο ιντελεκτουέλ καταστάσεις. Final Fantasy, Mass Effect, Fallout, ανάλογα τα γούστα. Επίσης τα adventures είναι must. Χωρίς λύσεις ή spoilers όμως. Ίσως και Resident Evil ή Silent Hill λόγω των γυναικών που πρωταγωνιστούν. Για πιο εντατικά θα πρότεινα το Kameo ή κάποιο platform όπως το Blade Kitten. Αυτά πάνε σε solo με βοήθεια (όχι ρε λιγούρη, θα μιλάς, δε θα πιάνεις!) και μετά πάνε τα multi. ΌΧΙ PES, ΌΧΙ CoD, ΌΧΙ League of Legends, ΌΧΙ World of Warcraft. Κατά βάση κάτι σε fighting, άμα σε τουλουμιάσει με Kitana είναι καλό σημάδι. Ο γενικός κανόνας είναι τα μη hardcore παιχνίδια. Τώρα να βάλεις μια κοπέλα που είναι στο μεταίχμιο να παίξει Ghost Recon είναι λίγο βαρύ. Το Mirror’s Edge όμως είναι καλή περίπτωση. Καταλαβαίνεις τι λέω; Πάντα βάσει του χαρακτήρα. Θέλει καιρό αλλά αξίζει.

Για την τέταρτη κατηγορία δεν έχω να πω τίποτα. Αν βρείτε μία φέρτε τη μου να την παντρευτώ.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.