Q.U.B.E. (mini review)

Q.U.B.E. (Quick Understanding of Block Extrusion)


Τι είναι αυτό ρε αφεντικό;

Το Q.U.B.E. είναι ένα puzzle game στα πρότυπα που έθεσε το Portal χωρίς όμως να κλέβει το τελευταίο ή να μειώνεται. Ξυπνάς σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον πλήρως φτιαγμένο από κύβους και με κάτι παράξενα γάντια στα χέρια. Ορισμένοι κύβοι είναι χρωματισμένοι και τα γάντια τους ελέγχουν. Κάθε χρώμα λειτουργεί αλλιώς και ο σκοπός είναι να περάσεις στο επόμενο δωμάτιο. Μοιάζει εύκολο αλλά σιγά σιγά τα χρώματα αυξάνονται και οι γρίφοι δυσκολεύουν.

Τεχνικά λέει τίποτα;

Τα γραφικά είναι απλά και μετρημένα, ούτε φαμφάρες ούτε λίγα. Ακριβώς όσο χρειάζεται για να φτιάξουν ατμόσφαιρα αλλά να μην τραβήξουν τον παίχτη από το νόημα του παιχνιδιού. Στον ήχο έχει γίνει καλή δουλειά με ενδιαφέρουσες μουσικές κατάλληλες για το είδος του παιχνιδιού. Στο χειρισμό τώρα, ο παίχτης κάνει άλμα και χειρίζεται τους κύβους. Space, mouse, wasd. Απλό και εύχρηστο.

Και γιατί να το παίξω;

Είναι όμορφο, γρήγορο, έξυπνο, σχετικά δύσκολο και indie. Τουτέστιν, δε τα σκας σε καμιά μεγάλη εταιρία αλλά σε ένα μικρό team με φιλοδοξίες το οποίο κατάφερε να βγάλει ένα τόσο καλό παιχνίδι. Αξίζει.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.