Τι θα παίξουμε αυτή την εβδομάδα;(27/4/12 – 4/5/12)

Ποδόσφαιρα, ζόμπι, μεταλλαγμένοι και όχι μόνο…

Όλοι έχουν επιστρέψει στη σκληρή καθημερινότητα ενώ ταυτόχρονα προσμένουν την Πρωτομαγιά, μία αργία που θα ξεκουράσει και θα αναζωογονήσει όσους έχουν υιοθετήσει το κλίμα και τους ρυθμούς του Καλοκαιριού. Κάπου εδώ, έρχεται και μία άκρως gaming εβδομάδα με λίγες αλλά καλές(ή μήπως πολύ καλές;) κυκλοφορίες.

  • Prototype 2(PS3, Xbox 360):

Ο Jason Heller έρχεται αντιμέτωπος με τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον Alex Mercer που οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να χειριστούν στο πρώτο μέρος του franchise της Activision. Ο διάδοχος του σχετικά καλού Prototype, αναμένεται άκρως βελτιωμένος με τη Radical στο διάστημα των τριών χρόνων να έχει κάνει δραστικές αλλαγές υποσχόμενη λαγούς με πετραχήλια. Αξίζει να υπενθυμίσουμε στους PC Gamers φίλους μας ότι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τον τίτλο στις 30 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

  • The Walking Dead/ Episode 1 – A New Day(PC, PS3, Xbox 360, Mac):

Το επίσημο videogame βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Robert Kirkman έφτασε. Μπορεί την ανάπτυξη να έχει αναλάβει η σχετικά χαμηλού μπάτζετ Telltale, με εμπειρία αποκλειστικά σε περιπέτειες, αλλά αναμένεται να αποτελέσει έναν τίτλο άξιο του “μεγάλου” ονόματος που φέρει. Για όσους δεν γνωρίζουν, το The Walking Dead αρχικά ξεκίνησε ως κόμικ που περιγράφει τη ζωή μίας ομάδας επιζώντων της αποκάλυψης ενώ βασίζεται στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και στην απεικόνιση των επιπτώσεων της καταστροφής και των αντιδράσεων των ανθρώπων σε κατάσταση πανικού. Παράλληλα, επενδύεται με ένα σενάριο που καθηλώνει. Πέρυσι, το Αμερικάνικο καλωδιακό κανάλι AMC, μετέφερε τον κόσμο του κόμικ στη μικρή οθόνη αποσπώντας μέτριες προς καλές κριτικές(κυρίως λόγο των διαφορών από τον κόσμο του κόμικ), ενώ η τρίτη σεζόν αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το videogame χωρίζεται σε μορφή επεισοδίων(όπως όλα τα παιχνίδια της Telltale, άλλωστε) που θα κυκλοφορήσουν διάσπαρτα μέσα στη χρονιά.

  • UEFA Euro 2012(PS3, Xbox 360, PC):

Το Expansion DLC του FIFA 12 που κυκλοφορεί με αφορμή την επίσημη διοργάνωση, είναι ήδη στα ψηφιακά ράφια των PSN, XBLA και Origin και υπόσχεται να φέρει μία αυθεντική ποδοσφαιρική εμπειρία στο σπίτι μας.Οι πρώτες αντιδράσεις είναι εμφανώς απογοητευτικές με αναφορές να γίνονται για προχειροδουλειά από την πλευρά της EA, ενώ τονίζεται η πρωτόγνωρη(για FIFA) απουσία μερικών αδειών. Θυμηθείτε, πάντως, πριν το παίξετε ότι δεν πρόκειται για αυτόνομο τίτλο, αλλά για DLC που θα προσθέσει αρκετές ώρες ενασχόλησης.

http://www.youtube.com/watch?v=djiJ9YqL3MA

Νομίζετε ότι τελειώσαμε; Όχι ακόμα… Όπως είπαμε αρχικά, πρόκειται για μία ανθηρή εβδομάδα που θα ικανοποιήσει τους πάντες, αλλά κυρίως τους PC Gamers. Κι αυτό γιατί το Binary Domain της Sega καταφθάνει στα PC(retail στις 18 Μαΐου), ένας τίτλος που απέσπασε καλές κριτικές από κοινό και κριτικούς παρόλα τα προβλήματα που έχει, ενώ το άκρως αναμενόμενο Risen 2 μαγεύει τους πάντες(οι εκδόσεις των κονσολών αναμένονται αργότερα). Τέλος, οι χρήστες υπολογιστών με το δαγκωμένο μήλο, θα χαθούν στον κόσμο του Deus Ex χειριζόμενοι τον Adam Jensen σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της περυσινής χρονιάς. Δείτε αναλυτικά όλες τις κυκλοφορίες της εβδομάδας.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα με… Gaming!

Binary Domain – PC(Downloadable)
Deus Ex: Human Revolution – Mac
Marvel Vs. Capcom 2 – iOS(Downloadable)
Port Royale 3 – PS3, Xbox 360, PC
Prototype 2 – PS3, Xbox 360
Risen 2: Dark Waters PC
The Walking Dead: Episode 1 – A New Day – PC, PS3, Xbox 360(Downloadable)
UEFA Euro 2012 – PS3, Xbox 360, PC(Downloadable)