Στο ρυθμό της Ε3… ξανά!

Κάθε χρόνο, ένα μήνα πριν την έναρξη της Ε3 -της βδομάδας του gaming- τείνω να γράφω ένα άρθρο για το πόσο γαμάτη ήταν, είναι και θα είναι η διοργάνωση. Φέτος είπα να το αλλάξω, οπότε το κείμενο το δημοσιεύω σε διάστημα λιγότερο του ένα μήνα από το event. Έτσι, γιατί στο XGamers πρωτοπορούμε συνεχώς!

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά όλη η ομάδα του XGamers (και όταν λέμε όλη, εννοούμε όλη!) θα είναι σε εγρήγορση ώστε να σας μεταφέρει άμεσα και έγκυρα όλες τις ανακοινώσεις από τις συνεντεύξεις τύπου των εταιριών. Πέρυσι είχαμε μία αρκετά ενδιαφέρουσα παρουσίαση από όλες τις εταιρίες -εντάξει, πλην της Microsoft μετά το πρώτο μισάωρο- με δεκάδες τίτλους να προβάλλονται στο κοινό για πρώτη φορά. Φέτος, τα βλέμματα είναι στραμμένα -ξανά- κυρίως στην Nintendo, η οποία έχει αναλάβει -ξανά- το δύσκολο έργο της παρουσίασης νέας κονσόλας. Η περσινή press conference άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις σχετικά με το Wii U, κάτι που η εταιρία του Κιότο ελπίζει να το διορθώσει φέτος. Όπως και να ‘χει, το Wii U οφείλει να κλέψει την παράσταση τόσο εξ’ αιτίας του χειριστηρίου του, όσο εξ’ αιτίας του software και του hardware του. Η Nintendo κάνει στροφή -ξανά- προς τους hardcore gamers, πρέπει να τους προσφέρει ένα hardcore μηχάνημα, αντάξιο των μελλοντικών Xbox και Playstation.

Φυσικά, και οι υπόλοιπες συνεντεύξεις τύπου έχουν ενδιαφέρον (το καλό που θέλω η Sony να δείξει κάτι καλό, μη πάει τσάμπα το ξενύχτι..). Από την μία η Microsoft θα δείξει το μέλλον του Xbox και του Xbox Live, παρουσιάζοντας παράλληλα το Halo 4, το Black Ops 2, αλλά και αρκετούς τίτλους τρίτων εταιριών. Φυσικά, την τιμητική του θα έχει το Kinect, ενώ κατά την γνώμη μου λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης θα έχουμε αποκάλυψη ή αναφορά στον διάδοχο του 360. Η εταιρία του Redmond συνηθίζει να κάνει τέτοιες εκπλήξεις κατά τα τέλη της παρουσίασης της. Το 2009 παρουσίασε Kinect -τότε Natal-, τo 2010 παρουσίασε το Slim version του 360, ενώ πέρυσι είχαμε την αποκάλυψη του Halo 4. Με κάθε επιφύλαξη φυσικά, νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μεγάλες.

Από την άλλη η Sony σίγουρα έχει αρκετές εκπλήξεις τόσο για το PS3, όσο για το PS Vita. Από εδώ δεν προβλέπω και πολλές εκπλήξεις, αφού συνήθως όλοι οι τίτλοι που δείχνει η Ιαπωνική εταιρία είναι ήδη ανακοινωμένοι (βλ God of War Ascension). Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης θα καταλαμβάνει το PS Vita για το οποίο η Sony πρέπει να πείσει το κοινό ότι η αγορά του είναι επένδυση και ότι η υποστήριξή του θα είναι μεγάλη. Εδώ δεν νομίζω ότι θα έχουμε ανακοίνωση νέας κονσόλας, καθώς προβλέπω ότι η Sony θα παίξει ξανά εκ του ασφαλούς.

Αφήνουμε πίσω τις προβλέψεις, και περνάμε στα τεχνικά της έκθεσης. Η παρουσίαση της Microsoft θα ανοίξει την αυλαία στις 4 Ιουνίου και 20:00 ώρα Ελλάδος, ακολουθεί η ΕΑ στις 22:30, ο μαραθώνιος συνεχίζεται με Ubisoft στη 01:00 της 5η Ιουνίου και τελειώνει με την Sony στις 04:00 τα χαράματα. Την σκυτάλη θα πάρει η Nintendo στις 19:00 της 5ης Ιουνίου, κλείνοντας τον κύκλο των συνεντεύξεων τύπου.

Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε live τις παρουσιάσεις, τότε έρχομαι ξανά για να δώσω μικρές συμβουλές. Αρχικά, το live streaming του Gametrailers ήταν για 3η συνεχόμενη φορά αρκετά ανώτερο από τα αντίστοιχα των άλλων ιστοσελίδων, ενώ διέθετε και την καλύτερη κάλυψη του event, μέσω του Spike TV. Η ποιότητά του πολλές φορές έφτανε και σε HD επίπεδα -φυσικά εξαρτάται από την σύνδεσή σας- κάνοντας τις παρουσιάσεις χάρμα οφθαλμών. Μικρά προβλήματα ήχου στο “pre-game show” πριν την Ε3 της Microsoft, αλλά το θέμα διορθώθηκε και το live stream συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα.

Επίσης, προετοιμαστείτε για καθυστερήσεις, ειδικά στην Sony, η οποία έχει ιστορικό καθυστέρησης (και σε Ε3 και σε Gamescom). Επιπλέον, μπείτε στο stream νωρίς και όχι 2 λεπτά πριν την έναρξη, καθώς πολλές φορές ο server κρασάρει και δεν μπορείτε να συνδεθείτε. Αυτά :)

Να σημειώσω ξανά, ότι για 3η χρονιά θα συγκεντρωθούμε στο MSN group της σελίδας, ώστε να σχολιάζουμε ζωντανά τις εξελίξεις. Πέρυσι ήμασταν αρκετοί, φέτος ας είμαστε περισσότεροι! Περισσότερες πληροφορίες από τον υπεύθυνο του group, Jimkog οσονούπω στα comments απ’ κατ’.

Η E3 είναι η γιορτή του gaming! Ας την απολαύσουμε! Μείνετε συντονισμένοι στο xgamers, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται διαρροές των ανακοινώσεων!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.