Ζουμερές πληροφορίες για την υπόθεση West και Zampella!

Στο φως ήρθαν νέες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση των West και Zampella, οι οποίες άνετα θα μπορούσαν να γράφονται σε σελίδες… κουτσομπολίστικου περιοδικού!

Όλοι γνωρίζουμε την υπόθεση μεταξύ της Activision και των πρώην ιδρυτικών μελών της Infinity Ward, η οποία οδήγησε σε απόλυση των δεύτερων τον Μάρτιο του 2010. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2009, όταν η Infinity Ward δεν στάθηκε ικανή να παρουσιάσει το Modern Warfare 2 με ζωντανό demo στην press conference της Microsoft. Έτσι η Activision ήταν φανερά αγχωμένη, καθώς θεωρούσε ότι υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες η συνεργασία της με την Microsoft να αποτελεί παρελθόν.

Έτσι, ο Mike Griffith τηλεφώνησε άμεσα στο δίδυμο Westella®, οι οποίοι απέρριψαν να δώσουν εξηγήσεις -κοινώς του το ‘κλεισαν στα μούτρα. Ο CEO, Bobby Kotick άμεσα αντέδρασε και ανέφερε πως αν εξ αιτίας τους υπάρξει ρήξη στην συμφωνία με την Microsoft, “θα αλλάξει τις κλειδαριές και θα τους κλειδώσει έξω από τα γραφεία”.

Φυσικά, η Activision δεν ήθελε να απολύσει τα ιδρυτικά μέλη, αφού γνώριζε τις αρνητικές εντυπώσεις που θα προκαλούσε το γεγονός, αλλά και ότι η ανάπτυξη του Modern Warfare 2 θα ήταν πιθανώς στον αέρα. “Θα πρέπει επίσης να συζητήσουμε πως θα μοιάζει ένα σχέδιο Β”, ανέφερε ο Dave Stohl της Activision, ενώ σημείωσε ότι η εταιρία αναλαμβάνει “ένα μεγάλο ρίσκο στο τελείωμα του MW2, ανάλογα πως θα το πάρει η ομάδα ανάπτυξης”. Το γεγονός η Treyarch να αναλάβει το project και το franchise ρίχτηκε στο τραπέζι, αλλά απορρίφθηκε εξ αιτίας του στενού χρονοδιαγράμματος.

Για να δούμε πως θα καταλήξει και αυτή η ιστορία. Να θυμίσουμε ότι οι West και Zampella (καθώς και πολλά πρώην μέλη της IW) έχουν ιδρύσει νέο studio, την Respawn Entertainment.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.