Διέρρευσαν τα σχέδια της Microsoft για το μέλλον του Xbox;

Τα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει κατέβηκαν σε χρόνο ρεκόρ από τις γνωστές ιστοσελίδες φιλοξενίας αρχείων και PDF εγγράφων. Όπως όλα δείχνουν, η κυκλοφορία της κονσόλας έχει οριστεί για το 2013, με την κονσόλα να είναι περί τις 8 φορές δυνατότερη από το Xbox360, να έχει ενσωματωμένο DVR για εγγραφή gameplay, 4GB μνήμης RAM (το 360 έχει 512), ενώ το Kinect 2 αποτελεί γεγονός και θα υποστηρίζει καταγραφή κινήσεων 4 ατόμων ταυτόχρονα και HD καταγραφή βίντεο. Επίσης, η κονσόλα θα φοράει Blu-Ray, θα υποστηρίζει 3D και θα συνεχίζει την entertainment παράδοση που έχει θεσπίσει το 360 τα τελευταία 3-4 χρόνια με πληθώρα υπηρεσιών και δυνατοτήτων playback και streaming.

Αυτό που έχει τρελό ενδιαφέρον είναι τα λεγόμενα Fortaleza Glasses, τα οποία στην πραγματικότητα ζωντανεύουν το παιχνίδι στο σαλόνι σας, βυθίζοντας σας στην καλύτερη δυνατή gaming εμπειρία! Τέλος, η πραγματική βόμβα έρχεται από την υποστήριξη cloud gaming το 2014 και μετέπειτα, κάτι που στην ουσία σημαίνει ότι η επόμενη γενιά είναι ίσως η τελευταία, μιας και οι πλατφόρμες θα αναλαμβάνουν αποκλειστικά την μετάδοση της εικόνας ενός παιχνιδιού που τρέχει σε πανίσχυρα PC-servers και μεταδίδεται μέσω Internet.

Α και μη ξεχνιόμαστε. Στο PDF γίνεται και λόγος για την τιμή της κονσόλας, η οποία θα ξεκινάει από τα 299€ μαζί με το Kinect 2! Λογικά μιλάμε για την αρχική τιμή, αφού είναι λογικό να υπάρχουν και διαφορετικές εκδόσεις, με μεγαλύτερους σκληρούς δίσκους κλπ. Αλλά το θέμα είναι ότι η τιμή κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.