League of Legends Greek Launch Event

Κατά τις 14:00 του προηγούμενου Σαββάτου βρεθήκαμε παρέα με τον Zagnaphein του LamaGamesTV έξω από το Gazi Music Hall, καλεσμένοι της Riot Games, για να δούμε ζωντανά την αποκάλυψη της ελληνικής έκδοσης του League of Legends μαζί με τον μεγάλο τελικό των 2.000€! Η παρουσίαση μόνο καλά δεν ξεκίνησε μιας και οι πόρτες άνοιξαν 1 ώρα αργότερα από το καθορισμένο! Αργότερα οι διοργανωτές μας αποκάλυψαν πως περίμεναν και ήταν προετοιμασμένοι για το 1/4 του κόσμου που ήρθε. Υπολόγιζαν γύρω στα 1.000 άτομα αλλά στο χώρο έφτασαν πάνω από 4.000! Μετά από μια σύντομη περιπέτεια μπήκαμε στο χώρο της παρουσίασης όπου πήραμε το καλωσόρισμα του Phreak και του Demorhic. Ξεκινώντας έγινε μια κλήρωση και 5 τυχεροί αγωνίστηκαν αντιμέτωποι με developers της Riot κερδίζοντας αρκετά δώρα. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι cosplayers για τον αντίστοιχο διαγωνισμό. Ξεχώρισαν παρουσίες όπως η Kitty Katarina και η Pentakill Sona ενώ το μεγάλο βραβείο απέσπασε ο Jax.

Στη συνέχεια o Demorphic απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν αναφορές σε cross-game χαρακτήρες (που δε θα δούμε μάλλον ποτέ), την επιτυχία του παινχιδιού (που μάλλον περίμεναν οι developers) και άλλα που θα δείτε στο βίντεο ενώ δεν έγινε αναφορά σε achievements Επίσης όπως μας είπε ο Demorhic, η Riot δεν φοβάται τα επερχόμενα DOTA 2 και Blizzard All-Stars. Τα μόνα απολύτως σίγουρα είναι πως το παιχνίδι θα γίνει πιο καλό στο μέλλον όσον αφορά στην ελληνική έκδοση, θα δούμε πολλούς ενδιαφέροντες champions αλλά και διάφορα events όπως το launch το οποίο αποτελεί το πλέον μεγάλο και σοβαρό gaming event που έχει γίνει στη χώρα μας! Να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι η 5η σε κατάταξη χώρα με τους περισσότερους χρήστες στους servers του παιχνιδιού!!!

Τη σκυτάλη πήραν οι 2 φιναλίστ σε έναν αγώνα best-of-3 με την ομάδα του “theWeb” να παίρνει επάξιο το έπαθλο με σκορ 2-0!

Μετά την απονομή ο χώρος άρχισε να αδειάζει και οι εναπομείναντες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την ομάδα της Riot, να πάρουν αυτόγραφα και να συζητήσουν με τους νικητές.

 

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.