Ιδού το νέο iPhone 5

Τελικά η Apple παρουσίασε χθές στο Yerba Buena Center στο San Fransisco το νέο iPhone 5, χωρίς να επιφυλάσσει καμία έκπληξη σχετικά με το Hardware του.

H παρουσιάσει αφέθηκε στα χέρια του Phil Schiller αντί του εκλιπόντος Steve Jobs, ο οποίος μίλησε για το “πιο όμορφο προϊόν που δημιουργήσαμε ποτέ”. Το iPhone καταφέρνει να υπερκεράσει το 4s σχεδόν σε όλα τα σημεία, παρόλα αυτά είναι μικρότερο και ελαφρύτερο απο τον προκάτοχό του. Αν θέλετε μπορείτε να παρακουλουθήσετε όλο το Event εδώ

Η οθόνη πλέον μετράει 4 ίντσες, μια αναβάθμιση που χρειαζόταν καιρό τώρα, ενώ η τεχνολογίας retina οθόνη, αγγίζει τα 326 PPI σε ανάλυση 1136 x 640, και aspect ratio στο 16:9. Η μεγαλύτερη οθόνη φέρνει και μια μικρή αλλαγή στην εμφάνιση του λειτουργικού αφού πλέον θα χωράνε πέντε σειρές εφαρμογών στην αρχικη οθόνη, ενώ όσες εφαρμογές δεν έχουν αναβαθμιστεί για να συνεργάζονται με τη νέα οθόνη, θα προστίθενται με μαύρο περίγραμμα στις δύο άκρες της οθόνης.
Βελτίωση υπήρξε και στην ευαισθησία και την απόκριση του touchscreen, με τον Schiller να δηλώνει οτι πρόκειται “για την οθόνη με τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην βιομηχανία”

Στον τομέα της δικτύωσης οι βελτιώσεις είναι αρκετές αφού πλέον το iPhone5 υποστηρίζει δίκτυο απο ολο τον κόσμο, όπως HSPA+, DC-HSDPA, και LTE. To WiFi υποστηρίζει 2.4 ghz και 5 ghz στο πρωτόκολλο 802.11n που μεταφράζονται σε θεωρητικές ταχύτητες πάνω απο 100mbps.

Κάτω απο το καπό κρύβεται ο νέος A6 τεσσάρων πυρήνων, που είναι υπεύθυνος και για τα γραφικά. Ο νέος επεξεργαστής είναι 22% μικρότερος από τον Α5 με αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ενεργοβόρος, παρόλα αυτά καταφέρνει να είναι σχεδόν διπλάσιος σε ταχύτητα, από τον επεξεργαστή του 4s.

Η κάμερα της νέας συσκευής, παραμένεις στα 8Mp και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με ανάλυση μέχρι 3264 x 2448, και έχει ενσωματωμένο και panorama Mode για να τραβάτε φωτογραφίες τοπίων. Τα βίντεο που μπορείτε να τραβήξετε φτάνουν τα 1080p HD, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφία την ώρα που κινηματογραφείτε. Τέλος το iPhone5 είναι εφοδιασμένο με 3 μικρόφωνα.

Καλά ολα αυτά άλλα τι προσφέρει στους Gamers; Σύμφωνα με τον Rob Murray της EA που παρουσίασε χθες το Real Racing 3 να τρέχει σε ένα iPhone5 “Ποιότητα κονσόλας” αφού το παιχνίδι της EA που παρουσιάστηκε είχε εκπληκτικά γραφικά, ενώ ακόμα και οι καθρέπτες οπισθοπορείας εμφάνιζαν real time reflections!

http://www.youtube.com/watch?v=NQDQywA42bQ

Τέλος το iPhone5 ξεφορτώνεται το 30pin αντάπτορα που συνοδεύει τη σειρά απο το καιρό του iPod και μας συστήνει το νέο 9pin ο οποίος είναι 80% μικρότερος, πλήρως ψηφιακός και με υποδοχή για αντάπτορες. Ολα τα υπάρχοντα περιφερειακά που έχει για παλιότερα iPhone θα συνεργάζονται πλήρως με το νέο, με τη βοήθεια ανταπτορα. To νέο iPhone θα κυκλοφορήσει με το iOS 6

Για τις τιμές τώρα, δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση για την Ευρώπη, άλλα όπως και στην Αμερική αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τιμή που είχε κυκλοφορήσει και το iPhone 4s

http://www.youtube.com/watch?v=10hA7TfAr6g

 

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!