Και το Wii U θα εκμεταλλεύεται τη Unity Engine

Η Nintendo προχώρησε σε μια σοβαρή επένδυση, αφού συμφώνησε για την εκμετάλευση της Unitu Engine, για ιδία χρήση, αλλα και για συνεργάτες της, ωστε να την εκμεταλευτούν και να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια για το Wii U.

Μέχρι τώρα η Unitu έχει περισσότερους απο 1,2 εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες, που τη χρησιμοποιούν για ανάπτυξη παιχνιδιών, σε όλες τις μεγάλες κονσόλες, το PC αλλα και το iOS. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι δημιουργοί Indie παιχνιδιών, πράγμα που σημαίνει οτι με την κίνηση της, η Nintendo ανοίγει την πόρτα της σε ερασιτέχνες developers με φρέσκες ιδέες.

Ο CEO της Unity Technologies, David Helgason δήλωσε:
H ταχύτατη άυξηση των εξαιρετικών παιχνιδιών που προέρχονται απο έμπειρους και ταλαντούχους Developers μέσω της κοινότητας μας, έχουν θέσει τη Unity ώς τη νέα πλατφόρμα δημιουργίας που επιλέγουν developers ποιότητας.

H απεριόριστη πρόσβαση της Nintendo στη Unity θα παράξει ενα μεγάλο αριθμό απο εξαιρετικά παιχνίδια, απο τους Developers της Nintendo, ενώ το add-on για το Wii U θα δώσει μια τρομερή ευκαιρία στην μεγάλη μας κοινότητα να παρουσιάσει την δημιουργικότητα της σε μια απο τις πιο αναμενώμενες και επαναστατικές πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών μέχρι σήμερα.”

Αρχικά η κίνηση, μόνο ως θετική μπορεί να θεωρηθεί, αφού η Nintendo προσθέτει ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα του Wii U. Τα πραγματικά αποτελέσματα θα τα κρίνει ο χρόνος.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!