Νέο χειριστήριο που μεταδίδει θέρμανση και ψύξη πατένταρε η Sony

Move Patent με θέρμανση και ψύξη
Αυτή είναι η εικόνα της πατέντας για το νέο χειριστήριο.

H τελευταία ¨βοηθητική λειτουργία” που είδαμε σε Controller, ήταν η προσθήκη δόνησης στο χειριστήριο του N64 με το Rumble Pak, σχεδόν 15 χρόνια πρίν.

H Sony φαίνεται οτι έχει στα σκαριά χειριστήριο το οποίο θα μπορεί να σας μεταδόσει την αίσθηση του καυτού και του παγωμένου.

Πριν αρχίσω να πώ, οτι παρόλο που η ιδέα είναι καλή, μάλλον στο τέλος το χάνει, αφού θα είναι Move Controller(meh!)

To kotaku, αποκάλυψε πρόσφατα ένα έγγραφο για πατέντα απο τη Sony, με ένα χειριστήριο Move, με ένα είδος αντίστασης εσωτερικά που θα μπορεί να μεταφέρει θερμότητα, ή να ψύχει το χέρι του παίκτη.

Σύμφωνα με την πατέντα μερικές απο τις χρήσεις που θα μπορούσε να προσφέρει το νέο συστημα θα είναι σε περιπτώσεις όπως π.χ υπερθέρμανσης ενός όπλου. Σε μια τέτοια περίπτωση η αυξημένη θερμοκρασία του χειριστηρίου σε συνδιασμό με τη αλλαγή χρώματος στο Orb του, απο μπλέ σε κόκκινο θα δίνουν την αίσθηση της υπερθέρμανσης του όπλου.

Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν τη ρεαλιστική άυξηση της θερμοκρασίας του Controller οταν σας χτυπάει μια fireball ή βρίσκεστε πολύ κοντά σε μια έκρηξη. Το ίδιο κόλπο θα μπορούσε να σας προειδοποιήσει για το αν κοντά σας βρίσκονται κρυμμένα αντικείμενα.

Μια απο τις χρήσιμες χρήσεις της νέας πατέντας θα ήταν για να δροσίσει τα χέρια των παικτών που ιδρώνουν κάτι που μάλλον θα ήταν αρκετά βολικό για πολλούς.(ναι με βολεύει) Σύμφωνα με το αρχείο, οταν το χειριστήριο θα αντιλαμβάνεται οτι το χέρι σας ιδρώνει θα ψύχεται αυτόματα για να επαναφέρει τη θερμοκρασία του χεριού σας σε φυσιολογικό επίπεδο.

Επαναλαμβάνω οτι σαν ιδέα, τη βρίσκω πολύ έξυπνη, θα μπορούσε να έχει πάρα πολλές εφαρμογές στο Gameplay. Το μόνο κακό είναι οτι πρόκειται για το Move Controller. Θα προτιμούσα να δώ μια παρόμοια τεχνολογία στο κανονικό χειριστήριο της Sony.

Όσοι θέλετε μπορείτε να διαβάσετε και ολόκληρο το εγγραφο της πατέντας σε PDF

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!