Περί DotA 2 ο λόγος – Ένα blog του mike893

Πάντα ήμουν fan τον MOBA games .Από το αρχικό DotA (warcraft 3) στο LoL και HoN (όταν ήταν free). Αλλά μπορώ να πω πως το dota 2 είναι ειλικρινά το καλύτερο στο είδος του. Σε σχέση με γραφικά balance χαρακτήρων , hotkeys , καθώς και η Valve βοηθάει αρκετά την ανάπτυξη του dota 2.

Σίγουρα κάποιοι είχαμε αμφιβολίες για το πως θα αποδώσει την dota η valve αλλά τελικά τα κατάφερε! Υπήρχαν διαμάχες στην αρχή για το αν θα ήταν free το play ή Pay το play, βέβαια η valve παρατήρησε πως όλα τα
moba games είναι πλέον free το play και έτσι ανακοίνωσε πως θα είναι free το play.

Η valve κατά καιρούς έχει φέρει δυνατούς τίτλους όπως το Team fortress 2, Portal 2 και Counter Strike . Σχετικά με άλλες εταιρίες η valve αργεί να βγάλει κάτι, αλλά όταν  βγει συνήθως είναι επιτυχία !

Aν και beta ακόμα το dota 2 έχει προχωρήσει πολύ σαν κοινότητα με τα διεθνή τουρνουά (2 μέχρι στιγμής) και εδώ και κάμποσους μήνες όλο και περισσότερα τουρνουά  ανοίγουν για ομάδες που θέλουν να ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη των ομάδων.

Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ από την dota που γνωρίζαμε το παιχνίδι είναι λίγο πιο σκοτεινό θα έλεγα αλλά γενικά έχει παραμείνει στο ίδιο ύφος. Νέο πράγμα για το dota είναι ότι οι χαρακτήρες πλέον θα
έχουν περισσότερο personalise, καθώς ο κάθε παίχτης παίρνει random items 2 φορές μέχρι να ανεβεί level το profile του. υπάρχει βέβαια και shop που μπορείς να αγοράσεις πακέτα και όχι ένα ένα τα αντικείμενα  ξεχωριστά.

Τo dota 2 με επιτρέπει στους παίχτες που γνωρίζουν να δουλεύουν την μηχανή που φτιάχνονται τα μοντέλα, να φτιάξουν δικά τους αντικείμενα! Η valve κάθε μήνα παίρνει συγκεκριμένα αντικείμενα και τα καταχωρεί μέσα στο παιχνίδι ανάλογα με τι βαθμολογία που καταχωρούνε οι παίχτες στην beta.

Ακόμα και αν είναι beta τα bugs στο παιχνίδι είναι μηδαμινά , γίνονται συνέχεια αλλαγές στους παίχτες για να υπάρχει ισορροπία. Όλοι οι ήρωες της DotA γίνονται port για το DotA 2.

Το UI του παιχνιδιού είναι πιστεύω το καλύτερο στο είδος του βεβαία χωρίς να αλλάζει τρομερά τα πράγματα που ξέραμε είδη από το αρχικό παιχνίδι. Με αυτό το UI το παιχνίδι γίνετε αρκετά πιο γρήγορο και ευκολότερο στο χειρισμό .

Το αγαπημένο μου σημείο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι ότι προσθέτουν μικρές αλλαγές που δεν αλλάζουν το παιχνίδι ολοκληρωτικά. Οι ήρωες ακόμα αντιδρούν με τις αλλαγές που γίνονται στο παιχνίδι, στο kill στο death, αν αστοχήσεις ένα skill, επιζείς αλλάζει το πως περπατάνε το πως μιλάνε από το ποσο % αίμα έχουν . Επίσης ακόμα και όταν αγοράζεις αντικείμενα όλο και κάτι θα έχουν να σου πούνε , μέχρι και όταν ο αντίπαλος χάνεται από τα μάτια σου στο lane σου λέει πως λείπει και το ακούνε οι συμπαίκτες σου! Αυτές οι αλλαγές από το αρχικό dota στο dota 2, για μένα είναι οι καλύτερες.

Η μουσική που έχει είναι από ορχήστρα

και είναι απo τα λίγα sountrack που μου αρέσει να ακούω σε παιχνίδια αντί να έχω μουσική. Ακόμα η μουσική αλλάζει όταν είσαι σε lane , σε μάχη , η όταν πολεμάς το boss του παιχνιδιού τον Roshan .

Η dota tv είναι ένα πολύ δυναμικό στοιχείο του παιχνιδιού μπορείς να δεις μάχες απλά ψάχνοντας το όνομα κάποιου γνωστού σου η οποιουδήποτε , μπορείς ακόμα να αποθήκευσης τα replay’s και να τα δεις μόνος σου
Βλέπεις όλα τα games live (με κάποιο delay 2-3 λεπτών)

Η κοινότητα του dota2 2 θα έλεγα πως είναι από τις πιο “μεγαλίστικες” από το κανονικό ίσος επειδή είναι beta ακόμα αλλά είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που αποφεύγουν οι μικρότερες ηλικίες (προς το παρών).

Η Valve κάνει ότι μπορεί για να εισχωρήσει το dota 2 στον χορό τον μεγάλων eSports με τα τουρνουά που κάνει κάθε χρόνο αλλά και με το franchise που κάνει για το παιχνίδι .

Τέλος έχω να πω πως το dota 2 είναι ένα παιχνίδι εθιστικό και το προτείνω για κάθεgamer!
Τσεκαρετε το channel μου στο youtube ανεβάζω ταινίες dota 2 .

mike893

Παίζω , κάνω edit ,Τρολλαρω . Κάνω τον πεζοναύτη και γουστάρω FPS + οτιδήποτε MMO