To νέο Devil May Cry θα σας δίνει την αίσθηση οτι παίζετε στα 60 FPS

DMCΜπορεί το νέο Devil May Cry να τρέχει στα 30 FPS, η Capcom όμως δηλώνει περήφανα οτι στην πράξη λίγοι θα το καταλάβουν, αφού μετά τα μαγειρέματα της Ninja Theory το παιχνίδι μοιάζει σαν να τρέξει στα 60 Frames το δευτερόλεπτο.

Μιλώντας στο Eurogamer ο Hideaki Itsuno της Capcom αποκάλυψε οτι η δημιουργία του Dragon’s Dogma βοήθησε την εταιρία να δημιουργήσει παιχνίδια που ενώ προβάλουν 30 frames το δευτερόλεπτο να δημιουργούν την αίσθηση οτι τρέχουν στα 60 FPS.

“Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Dragon’s Dogma, κάναμε αρκετές δοκιμές και τελικά ψάχνοντας την Unreal Engine καταφέραμε με ιδιαίτερες τεχνικές να δώσουμε την αίσθηση στον παίκτη οτι παίζει στα 60 FPS λόγω της άμεσης απόκρισης του χειρισμού.

Τα 60 Frames το δευτερόλεπτο είναι μια ταχύτητα που το μυαλό μπορεί να επεξεργαστεί και το μάτι σας να ακολουθήσει. Στα 30 FPS χρησιμοποιήσαμε μια τεχνική που εκμεταλεύεται την ιδιότητα του εγκεφάλου να συμπληρώνει τα κενά.

Έτσι ακόμα και αν δεν τρέχει σε 30 FPS δημιουργούμε την κίνηση με τέτοιο τρόπο ωστε ο εγκέφαλος να συμπληρώσει τα κενά, οπου φυσιολογικά θα έπρεπε να υπάρχουν παραπάνω Frames.

To παιχνίδι στο PC τρέχει πράγματι σε 60 FPS, στις κονσόλες όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, λόγω ιπποδύναμης λογικά, παρόλα αυτά η Ninja Theory δηλώνει σίγουρη οτι οταν θα παίξετε για πρώτη φορά το νέο DMC, όλα τα άλλα παιχνίδια θα σας φαίνονται πολύ αργά.

Το κατα πόσο έχουν δίκιο θα το μάθουμε λείαν συντόμως αφού το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PC, PS3 και Xbox 360, στις 15 Ιανουαρίου

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!