Πιο αργό το Wii U από τα PS3 και Xbox 360!

Ο Marcan, γνωστός στο χώρο του hacking έκανε μετρήσεις σχετικά με τις ταχύτητες του επεξεργαστή και του τσιπ γραφικών της νέας κονσόλας της Nintendo. Τα αποτελέσματα είναι ολίγον τι απογοητευτικά, αφού τα clock speeds του Wii U είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα κονσόλων που κυκλοφορούν εδώ και επτά χρόνια. Σύμφωνα με τον Marcan, ο επεξεργαστής τρέχει στα 1.2Ghz (ο κάθε πυρήνας), έναντι στα 3Ghz του Xbox 360. Επίσης η κάρτα γραφικών είναι χρονισμένη στα 549.99 Mhz, ενώ στο Neogaf έχει αναφερθεί πως η RAM της κονσόλας είναι 43% πιο αργή(αλλά και.. τετραπλάσια) από αυτή των PS3 και Xbox360. Τέλος, ο “επεξεργαστής ασφαλείας” του Wii U φαίνεται να είναι μία ανανεωμένη εκδοχή από αυτή του προκατόχου του, και να παρουσιάζει τα ίδια κενά ασφαλείας.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά παιχνίδια (όπως το Black Ops 2 ή το Mass Effect 3) αντιμετωπίζουν προβλήματα με πτώσεις στο framerate. Εσείς θα αγοράσετε το Wii U; Ή μήπως το αγοράσατε ήδη;

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.