Project Shield με Tegra 4 – Live Hands On

project_shieldΕκτός απο το Steam Box, που μιλήσαμε χθές, το ενδιαφέρον του Gaming κοινού τράβηξε στη φετινή CES, το Project Shield της Nvidia.

Η νέα φορητή κονσόλα της Nvidia, που για την ώρα φέρει το όνομα Project Shield, είναι το τέκνο των νέων επεξεργαστών Tegra 4, και βασίζεται στο Android.

Εμφανισιακά η συσκευή θυμίζει ένα φουτουριστικού σχεδιασμό Gamepad το οποίο έχει κολλημένη πάνω μια οθόνη 5 ιντσών.

Εκτός του νέου Tegra 4 το Project Shield θα έρχεται με HDMI έξοδο για να το συνδέσετε σε μεγαλύτερες οθόνες, ένα ιδιαίτερο σύστημα ήχου που υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις, micro-USB για να συνδέονται πάνω περιφερειακά αλλά και μια θύρα micro-SD για να επεκτείνετε την μνήμη του.

Η οθόνη του είναι Multitouch 5 ιντσών ανάλυσης 720p HD, κάτω από το καπό τις λειτουργίες της συσκευής θα αναλαμβάνει το Android Jelly Bean, το οποίο σύμφωνα με τη Nvidia δε πρόκειται για μια εξειδικευμένη έκδοση του λειτουργικού, αλλά το συνηθισμένο Android που έχουμε στα κινητά μας.

Και αν μέχρι εδώ δε σας έπεισα, ίσως να σας πείσω, αν σας αποκαλύψω οτι το Shield μέσω ενός λογισμικού που έχει αναπτύξει η Nvidia, θα σας επιτρέπει τοε Streaming όλων των παιχνίδιων που έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων που είναι διαθέσιμοι στο Steam, μέσω του Wi-Fi δικτύου σας.

Τέλος σύμφωνα με την Nvidia η μπαταρία της συσκευής θα σας προσφέρει μέχρι και 38 ώρες χρήσης, κάτι που πολύ αμφιβάλλω, εκτός και αν έχει μπαταρία αυτοκινήτου..

Για τιμή δεν ακούσαμε τίποτα, οπότε περιμένουμε για νεότερα. Stay Tuned.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!