Gamestop: Το 60% των gamers δε θα αγόραζε κονσόλα που κλειδώνει τα μεταχειρισμένα

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει οι φήμες που θέλουν την επόμενη γενιά κονσολών να μην παίζει μεταχειρισμένα παιχνίδια. Φυσικά το πρόβλημα γιγαντώνεται αν σκεφτούμε πως δε θα υπάρχει δυνατότητα να πάρουμε το game μας για να παίξουμε μαζί με ένα φίλο στην κονσόλα του. Το Gamestop διεξήγαγε μια έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τις εταιρίες.

used-gamesΑρχικά, όπως λέει και ο τίτλος, το 60% των ερωτηθέντων είπε πως δε θα αγόραζε μια κονσόλα που δε μπορεί να παίξει μεταχειρισμένα παιχνίδια. Μετά, περίπου το 4% της αγοράς μεταχειρισμένων αφορά σε παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μέσα σε 60 μέρες. Συμπεραίνουμε έτσι πως οι νέες κυκλοφορίες δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από την αγορά μεταχειρισμένων.

Το πρόβλημα όμως, όπως λέει ο Rob Lloyd -financial officer @ Gamestop, θα το έχουν πιο πολύ οι publishers καθώς από τη μία βλέπουν τα κενά που δημιουργεί η αγορά used games αλλά από την άλλη έχοντας πιο άμεση επαφή με τους gamers συνειδητοποιούν πως ο κλάδος των μεταχειρισμένων είναι βασικός κρίκος του γενικότερου οικοσυστήματος της βιομηχανίας video games. Σημείωσε επίσης πως ό,τι χαρακτηριστικά και να έχουν οι επόμενες κονσόλες, θα πουλήσουν. 

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.