Castlevania: Lords of Shadow Mirror of Fate

Το Castlevania Lords of Shadow: Mirror of Fate έρχεται να μπει ανάμεσα στο αρχικό Lords of Shadow του 2010 και του επερχόμενο Lords of Shadow 2 εξιστορώντας την ιστορία της οικογένειας Belmond μετά την φυγή του Gabriel. Στο παιχνίδι παρακολουθουμε τρεις διαφορετικές ιστορίες, για τις οποίες όμως δεν θα πούμε πολλά λόγια για να αποφύγουμε πιθανά spoilers. Σε αντίθεση με “τον μεγάλο του αδερφό” το Mirror of Fate μας επιστρέφει στις 2 διαστάσεις, σε αντίθεση με το τρισδιάστατο hack ‘n’ slash gameplay που είχαμε συνηθίσει στο πρώτο Castlevania.

Ωστόσο, το Mirror of Fate έρχεται αρκετά απλοποιημένο. Το σύστημα μάχης του παιχνιδιού είναι στην ουσία μια απλοποιημένη έκδοση του συστήματος που είδαμε στο πρώτο Lords of Shadow, αφού η μάχη πραγματοποιείται με το spamming δύο και μόνο πλήκτρων, περιορίζοντας ριζικά τις επιθέσεις και τα combos που μπορείτε να κάνετε. Ταυτόχρονα, η χαμηλή ανάλυση π0υ τρέχει το παιχνίδι καθιστά δύσκολο τον προσανατολισμό, αλλά και την ανίχνευση σημαντικών σημείων του περιβάλλοντος. O κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες και μαγικές επιθέσεις. Συνολικά 6 διαφορετικά είδη items και 6 είδη μαγείας είναι διαθέσιμα αλλά μόνο δύο από το κάθε ένα για κάθε χαρακτήρα.

castlevania-lords-of-shadow-mirror-of-fate

Πέρα από την μάχη, το platforming είναι σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού, και ευτυχώς λειτουργεί σωστά -σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του είδους που χωλαίνουν αρκετά στον τομέα αυτό. Η οθόνη αφής του 3DS λειτουργεί ως ένα ψηφιακό notebook, στο οποίο μπορείτε να σημειώνετε περιοχές και άλλες λεπτομέρειες για τον ευατό σας (όπως τι ώρα κανονίσατε για καφέ και τέτοια ωραία).

Δυστυχώς, το παιχνίδι είναι ευχάριστο, και τελειώνει γρήγορα. Ένας γνώστης του είδους μπορεί εύκολα να το τελειώσει σε λιγότερο από 6 ώρες (2 ώρες για κάθε ιστορία). Έτσι μερικά έξυπνα πράγματα με προοπτική δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν πλήρως. Ελπίζουμε μερικές ιδέες από αυτές να τις δούμε στο Lords of Shadow 2 που βγαίνει αργότερα μέσα στο έτος.

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω το παιχνίδι, θα το έλεγα σαν έναν συνδυασμό της ατμόσφαιρας του Lords of Shadow με τα κλασσικά δισδιάστατα παιχνίδια της σειράς. Ναι, νομίζω πως αυτό τα λέει όλα. Σίγουρα το παιχνίδι θα έλαμπε περισσότερο σε μία πιο δυνατή πλατφόρμα, αλλά σίγουρα οι φίλοι της σειράς παίρνουν μία καλή δόση πριν το “next big thing”. Τα προβλήματα με το framerate υπάρχουν, αλλά είναι αρκετά περιορισμένα

Το Mirror of Fate είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το Nintendo 3DS.

Θετικά: Εξαιρετικό platforming, καλός πρόδρομος για το LoS2

Αρνητικά: Απλοποιημένο, η χαμηλή ανάλυση εμποδίζει το gameplay.

Βαθμός: 7.5

Δημήτρης "Mondlas" Βαγγελής

Συντάκτης και συντονιστής των forum του XGamers.gr. Ειδικότητά μου το θάψιμο των παιχνιδιών στα ακαταμάχητα reviews μου :)