Η Microsoft αφαιρεί το DRM του Xbox One

xbox one

Σαν βόμβα έσκασε η ανακοίνωση της Microsoft που αφαιρεί όλους τους περιορισμούς του Xbox One, την ώρα που λίγες ώρες πριν η εταιρία έλεγε πως το PS4 δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική τους. Συνεπώς, οι περισσότεροι περιορισμοί του Xbox One καταργούνται. “Το feedback σας μετράει” αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Don Mattrick στο Xbox Wire. Έτσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η μόνη περίπτωση που το Xbox One απαιτεί σύνδεση στο internet είναι κατά την πρώτη του ενεργοποίηση και όχι στη συνέχεια κατά το gameplay. Τέλος επίσης και στο περίπλοκο σύστημα των μεταχειρισμένων!

Η -νέα- πολιτική της κονσόλας θα έχει ως εξής:

  • Αγοραπωλησίες, ανταλλαγές, δανείσματα κτλ σε δίσκους παιχνιδιών θα γίνεται κανονικά, όπως και σήμερα με το Xbox 360.
  • Η κονσόλα δε θα χρειάζεται να συνδέεται στο internet κάθε 24 ώρες.
  • Δεν υπάρχει region lock.
  • Με το release στους retailer γίνεται και το release στο Xbox Live για όσους θέλουν να κατεβάσουν το παιχνίδι αντί να το αγοράσουν retail. Τα κατεβασμένα αντίτυπα θα παίζουν και offline.
  • Οι publishers αν θέλουν θα βάζουν κλείδωμα στα παιχνίδια τους, όπως και τώρα με τα online passes.
  • Αφαιρείται το feature της online library(online διαμοιρασμός των παιχνιδιών με 10 μέλη της Xbox Family σας) αφαιρείται μιας και οι δίσκοι δε θα έχουν κλείδωμα.
  • Day-one update. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα εισαχθούν με update που θα γινει διαθέσιμο κατά την κυκλοφορία της κονσόλας. Έτσι, απαιτείται σύνδεση στο internet κατά την πρώτη χρήση του Xbox One

Να που η Microsoft επαναφέρει τρανταχτά τις ισορροπίες στη μάχη της νέας γενιάς, την ώρα που το PS4 φαίνεται να είχε σημαντικό προβάδισμα στην εκτίμηση των καταναλωτών. Το μόνο που μένει δηλαδή για να ικανοποιηθούν και οι Έλληνες καταναλωτές είναι να μάθουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Xbox One στην χώρα μας, με την ευρωπαϊκή έκθεση της Gamescom να αποτελεί το κατάλληλο μέρος για τέτοια ανακοίνωση.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.