e3 2013 recaps: EA

Πάει και η EA, και μετά από μία (ανέλπιστα) φανταστική παρουσίαση από την Microsoft, μας ξένισε αρκετά, με πολύωρη κουβέντα για τις νέες τεχνολογίες των αθλητικών παιχνιδιών και τις guest εμφανίσεις άκυρων ατόμων στην σκηνή. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η παρουσίαση ξεκινάει με το Plants vs Zombies: Garden Warfare, μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού και αγαπημένου franchise. Αυτή τη φορά, επιστρέφει ως ένα third person shooter με co-op mode τεσσάρων ατόμων. Στο τιμόνι βρίσκεται η αρχική δημιουργός, PopCap Games. Η μορφή διάθεσης του παιχνιδιού δεν έχει γίνει γνωστή.

Συνεχίσαμε με teaser trailer της έκπληξης της βραδιάς, με την ανακοίνωση του Star Wars Battlefront, για το οποίο δε μάθαμε όμως καμία πληροφορία. Το teaser που δημοσιεύθηκε μπορείτε να παρακολουθήσετε ευθύς αμέσως.

Έπειτα, ήρθε η ώρα για εκτενής παρουσίαση του νέου μέλους της σειράς Need for Speed, με την επίδειξη του NFS: Rivals, και το multiplayer που διαθέτει. Το παιχνίδι αποτελεί το πρώτο next-gen racing της EA, αφού έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του και στα Xbox One και PS4.

Σειρά για το TitanFall, παιχνίδι που είδαμε και πριν λίγες ώρες στην συνέντευξη τύπου της Microsoft. Οι δημιουργοί του πρώτου Modern Warfare και της Infinity Ward, επιστρέφουν με ένα sci-fi shooter, το οποίο φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον. Μία ακόμη δόση από το TitanFall, απευθείας από την Press Conference της EA!

Την σκυτάλη πήρε η Bioware με το Dragon Age 3: Inquisition, το οποίο είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες. Πρόκειται για ένα next-gen RPG ανοιχτού κόσμου, με τις αποφάσεις των παικτών να επηρεάζουν την πλοκή και ολόκληρο τον κόσμο. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014.

Αλλά μετά, το χάος. EA Sports παιχνίδια κατέκλυσαν για μισή ώρα την οθόνη. Απ’ όλα είχε ο μπαξές, NBA Live 14, FIFA 14, Madden NFL 14 και νέο UFC. Κάτω από το “καπό” των παιχνιδιών αυτών, τρέχει η νέα μηχανή φυσικής Ignite και BounceTek (όσον αφορά το NBA Live).Όοοολα όσα ειπώθηκαν, στο βίντεο που ακολουθεί.

Ευτυχώς όμως, στο τέλος μας κράτησαν κάτι καλό να μας γλυκάνουν, μετά τον καταιγισμό από NBA, NFL και UFC. Multiplayer του Battlefield 4, το οποίο είναι πιο social από ποτέ, επιτρέποντας συνδεσιμότητα με tablets, κινητά και τα λοιπά. Η χρήση του; Στο βίντεο που ακολουθεί. Ελπίζουμε τουλάχιστον η χρήση τους να είναι περιορισμένη και προαιρετική (εκτός και αν δίνουν και ένα tablet μαζί). Από γραφικής άποψης το παιχνίδι, όπως αναμέναμε, σπέρνει, φυσικά! Το gameplay ακολουθεί!

http://www.youtube.com/watch?v=2aHqd8v-Mbc

Και τέλος, το κερασάκι στην τούρτα! Mirror’s Edge 2, το οποίο ακούγαμε πολλά τον τελευταίο καιρό. Λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, αλλά όπως φαίνεται οι φήμες περί Xbox One exclusive δεν φαίνεται να αληθεύουν.

Next stop, Ubisoft!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.