e3 2013 recaps: Microsoft

Λίγα λεπτά μετά τις 19:30 άρχισε η παρουσίαση της Microsoft με gameplay trailer του νέου Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ο νέος τίτλος της σειράς  είναι ένα open world παιχνίδι με όμορφα real time εφέ καιρού και ένα αρκετά μεγάλο καστ χαρακτήρων μεταξύ των οποίων οι Κazuhira Miller, Quiet, Eli, Skull Face, Emmerich, Ocelot και Code Talker. Το σκηνική θυμίζει ιδιαίτερα Assassin’s Creed με όπλα αλλά θα δούμε.

http://www.youtube.com/watch?v=4iil5sppPvM

Επόμενη ανακοίνωση, η νέα κονσόλα 360. Μικρότερη, αθόρυβη. Παρέα μερικά νέα για το Xbox Live. Από 1 Ιουλίου οι κάτοχοι Gold συνδρομής θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν επιλεγμένους τίτλους πρώτης κλάσης όπως το AC 2 και το Halo 3. Ακόμη, η συνδρομή θα είναι κοινή για τα μέλη μιας οικογένειας ενώ τα MS Points αλλάζουν σε κανονικά χρήματα.

Στο Xbox Live Gold έρχεται και σε αποκλειστικότητα το γνωστό World of Tanks, δωρεάν!

2 ακόμη ανακοινώσεις, μια το Max and the curse of brotherhood, ένα παιδικό platform game που φάνηκε ενδιαφέρον και μετά το Dark Souls 2, χωρίς παραπάνω πληροφορίες δυστυχώς.

Στη συνέχεια ένα exclusive! Tο Ryse – Sons of Rome, action splatter μάχη λεγεωνάριων. Τα γραφικά πανέμορφα ενώ τα combos είναι timed events και πολύ εντυπωσιακά!

Το Sunset Overdrive μετά – exclusive επίσης, ένα free running shooter με καρτουνίστικα γραφικά που τράβηξε πολλά βλέμματα και το eye candy Forza 5 που έκανε το κοινό να ζητωκραυγάζει! Το F5 θα υποστηρίζει στατιστικά και συμπεριφορές από το cloud, έτσι οι αντίπαλοι δε θα είναι ποτέ CPU αλλά κανονικοί παίκτες ενώ αυτά ακολουθήθηκαν από ένα σύντομο trailer για το Minecraft Xbox One Edition.

Ύστερα, ίσως το πιο anticipated παιχνίδι της χρονιάς, το Quantum Break της Remedy και το Dead Rising 3 (ξανά Exclusive) που φαίνεται ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο. Open ended χωρίς loading points, τα γνωστά custom όπλα και smartglass support.

http://www.youtube.com/watch?v=Hlm-1dmB2gc

Μεγάλο μέρος στο Xbox One θα παίζει όπως φαίνεται το SmartGlass. Με έξτρα λειτουργίες και live στατιστικά, tips και achievements η δύναμη του One θα μεγαλώνει και η διαδραστικότητα θα αυξάνεται αισθητά.

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με gameplay του The Witcher 3 Wild Hunt. Open world με τακτική και δυναμική μάχη και μη γραμμική ιστορία θα είναι από τα rpg της χρονιάς.

Αν και το βίντεο του Battlefield 4 πάγωσε για ελάχιστα λεπτά δημιουργώντας αμηχανία στην αίθουσα, όταν τελικά ξεκίνησε τα 60 fps και τα  απίστευτα special effects αποζημίωσαν τον κόσμο. Επίσης το Second Assault map pack θα κυκλοφορήσει πρώτα στην κονσόλα της Microsoft.

Η παρουσίαση έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Trailer για το νέο Halo, τιμή (499€/$) και gameplay του πολυαναμενόμενου Titanfall!

http://www.youtube.com/watch?v=9fEKcOK8gno

Όσον αφορά στις επιπλέον λειτουργίες, το twitch θα είναι μέρος του Xbox live με δυνατότητα bradcasting σε πραγματικό χρόνο και το Upload Studio που είδαμε είναι ένα εργαλείο video editing, commentary και upload στο cloud του live για βίντεο που οι παίκτες μπορούν να γράφουν την ώρα που παίζουν μόνο με μια φωνητική εντολή στο Xbox One!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.