Reggie: «Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων περιορίζονται φτιάχνοντας καλύτερα παιχνίδια»

Reggie

Την πεποίθησή του πως η αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί να αντιμετωπιστεί φτιάχνοντας ποιοτικότερα παιχνίδια εξέφρασε ο πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime.

“Δεν παίρνουμε κανένα τεχνολογικό μέτρο για να περιορίσουμε τις ανταλλαγές παιχνιδιών και είμαστε πεπεισμένοι ότι, άν φτιάξουμε καλό περιεχόμενο, τότε οι καταναλωτές δε θα θέλουν να ανταλλάξουν τα παιχνίδια τους,” δήλωσε στο Polygon ο Reggie. Στην συνέχεια ο Reggie τόνισε ότι το replayability των παιχνιδιών της Nintendo παραμένει δυνατό, γεγονός που ενισχύεται από τις υψηλές τιμές των παιχνιδιών της εταιρείας ακόμη και μεταχειρισμένων.

“Ο καταναλωτής θέλει να συνεχίσει να παίζει Mario Kart. Ο καταναλωτής θέλει να συνεχίσει να παίζει Super Smash Bros. Θέλουν να συνεχίσουν να παίζουν Pikmin. Έτσι, βλέπουμε ότι η συχνότητα με την οποία τα προϊόντα της Nintendo ανταλλάσονται είναι χαμηλότερη στην αγορά των μεταχειρισμένων. Πολύ χαμηλότερη”

Την ίδια ώρα και ο Miyamoto υποστηρίζει πως η αγορά των videogames θα πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή των παιχνιδιών (toy industry)

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.