UnEpic

Είσαι ο Daniel, ενθουσιώδης παίκτης rpgs, λάτρης των ταινιών φαντασίας, νέος στον κόσμο των pnp, και πάνω από όλα ξαναμμένος νέος.

Κατά τη διάρκεια ενός D&D session ο Daniel πάει στην τουαλέτα. Τελειώνοντας πάει να βγει από το δωμάτιο. Η πόρτα που ανοίγει όμως τον οδηγεί όχι στο σπίτι που βρισκόταν πριν αλλά στο δωμάτιο ενός κάστρου! Ενώ αναρωτιέται τι συμβαίνει, ένα μοχθηρό πνεύμα προσπαθεί να τον καταλάβει με αποτυχία. Το πνεύμα ενσωματώνεται στον Daniel και πλέον τον ακολουθεί μη μπορώντας να ξεφύγει δίνοντας συμβουλές ή κατάρες. Ο Daniel ανακαλύπτει πως βρίσκεται στο κάστρο του άρχοντα Harnakon και μόνος τρόπος να γυρίσει πίσω είναι να νικήσει τον μεγάλο κακό.

Το τεράστιο κάστρο διαθέτει πάνω από 200 δωμάτια/οθόνες οι οποίες είναι χωρισμένες σε αρκετά μικρότερα. Φυσικά θα χρειαστούν αρκετά “πήγαινε-έλα” για να ανοίξουν όλες οι περιοχές. Το στήσιμο είναι βαθιά επηρεασμένο από τη σειρά Castlevania. Μιλάμε λοιπόν για μια μίξη rpg και platform με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, λίγες προμήθειες, πολλούς εχθρούς, γρίφους, παγίδες και δεκάδες άλματα που πρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια pixel. Το οπλοστάσιο περιλαμβάνει όλα τα medieval όπλα και ξόρκια .

Δείγμα των χώρων.

Ναι, ακούγεται πολύ και, είναι. Αλλά είναι και απείρως διασκεδαστικό. Οι comic relief σκηνές με αναφορές σε άλλα παιχνίδια και ταινίες είναι αμέτρητες και έξυπνα κομμένες και ραμμένες στο στήσιμο του παιχνιδιού. Οι ατάκες είναι πάντα έξυπνες, τόσο που ορισμένες φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να παίζει μόνο και μόνο για να ακούσει την επόμενη ατάκα. 

Τεχνικά, μην ξεχνάμε πως είναι indie βέβαια οπότε μην περιμένετε ηχητική η οπτική τελειότητα, μα όλα είναι πολύ συμπαθητικά και καλοσχεδιασμένα.

Εξαιρετικό είναι και το Multiplayer κομμάτι, ειδικά το co-op στο οποίο ξεκινάτε με νέο χαρακτήρα σε μια σειρά από multiplayer-only dungeons.

Εν τέλει, μιλάμε για έναν πολύ διασκεδαστικό τίτλο, με ωραίο στήσιμο, ξεκαρδιστικές ατάκες και πολλές ώρες gameplay.

Mπορεί η ημερομηνία κυκλοφορίας να είναι 2 χρόνια πριν μα πρόσφατα το παιχνίδι μπήκε στο Steam Greenlight και το Steam γενικότερα. Επίσης, θα κυκλοφορήσει του χρόνου για Wii U.

Θετικά: Ατελείωτη δράση, επιρροές από διαμάντια του gaming, πολύ χιούμορ

Αρνητικά: Χαοτικός χάρτης, ίσως φανεί πολύ δύσκολο σε νέους παίκτες

Βαθμός: 8.5

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.