Just Dance 2014: Hands-on Preview

Just Dance 2014

Σας το είχαμε υποσχεθεί και το κάνουμε πράξη. Φτάσαμε στην Κολωνία για να δοκιμάσουμε το νέο Just Dance, προκειμένου να κουνηθούμε στους μαγικούς ρυθμούς της Kesha και το C’mon. Φυσικά ποιος καλύτερος ρόλος στο χορευτικό από αυτόν του Panda. Ο ρυθμός ξεκίνησε και η πίστα πήρε φωτιά! Δε μιλάμε άλλωστε τυχαία για το καλύτερο χορευτικό παιχνίδι!

Αρχικά, η δοκιμή έγινε σε Wii U. Τα γραφικά φαίνονται κάπως βελτιωμένα(HD) στο γνωστό βέβαια στυλ και η απόκριση έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχο, όχι βέβαια πως αυτό είναι αρνητικό, κάθε άλλο. Η λίστα τραγουδιών φυσικά ανανεώθηκε και σίγουρα θα σας κουράσει. Μερικά περισσότερο, όπως το Gentleman του PSY, μερικά λιγότερο όπως το Careless Whisper του George Michael. Σίγουρα όμως, θα σας κάνει να χάσετε αρκετά κιλά, εφόσον βέβαια κάνετε τις κινήσεις σωστά και όχι καθισμένοι σε έναν καναπέ με το πιτόγυρο στο άλλο χέρι.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι το World Dance Floor, στο οποίο τα σκορ σας σε κάθε τραγούδι ανεβαίνουν online για να συναγωνιστείτε με όλους τους υπόλοιπους κατόχους του παιχνιδιού, προκειμένου να φτάσετε στην κορυφή! Επιπλέον, οι κονσόλες που περιέχουν κάμερα (όλες πλην του Wii) μπορούν να σας καταγράψουν να χορεύετε. Και το βίντεο αυτό μπορεί να ανεβεί online για να το δουν οι υπόλοιποι. Χαρακτηριστικό φυσικά που θα το χρησιμοποιεί μόλις το 1% των παικτών, δηλαδή όσοι μπορούν να χορέψουν σωστά. Τέλος, όλες οι εκδόσεις υποστηρίζουν Karaoke, εφόσον υπάρχει το αντίστοιχα αξεσουάρ (πχ USB μικρόφωνο για Wii)

Οι παίκτες που μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα στα Wii, Wii U, PS3 και Xbox 360 είναι τέσσερις, αλλά στο Xbox One ο αριθμός αυτός αυξάνεται στους έξι (όσα δηλαδή είναι τα άτομα που μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα το νέο Kinect). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ubisoft, “ο μόνος περιορισμός με την έκδοση του Xbox One είναι το μέγεθος του σαλονιού σας”. Γενικά, το παιχνίδι παραμένει στα ίδια, υψηλά στάνταρ, που έχει θέσει το προηγούμενο μέρος της σειράς.

Ημερομηνία κυκλοφορίας έχει οριστεί η 1 Οκτωβρίου για PS3, Wii, Wii U και Xbox 360 και αόριστα στο Νοέμβριο για next gen.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.