Mario Kart 8: Hands-on Preview

WiiU_MarioKart8_scrn01_E3_1_610x343

Όντας φανατικός των Mario Kart για περισσότερο από μία δεκαετία, και με δεδομένη την ευκαιρία που μου δόθηκε να δοκιμάσω το software της Nintendo σήμερα πουρνό-πουρνό, δεν γινόταν να μην έπιανα στα χέρια μου αυτόν τον τίτλο. Ο Mario και η παρέα του επιστρέφουν, αυτή τη φορά στο Wii U πλήρως “ανακαινισμένοι” με Full HD γραφικά.

Στο booth της Nintendo είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα gran prix τεσσάρων πιστών, με την καθεμία με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Άλλες πιο φωτεινές, άλλες πιο σκοτεινές, άλλες πιο εύκολες, άλλες πιο δύσκολες. Απ’ όλα είχε ο μπαξές, όπως επίσης και μία ψηλή ξανθομαλλούσα να προσπαθεί να μου εξηγήσει τα controlls λες και βγήκα από τα σπήλαια.

Στα του παιχνιδιού τώρα, το βασικό gameplay παραμένει το ίδιο, με την διαφορά ότι πλέον τα karts έχουν την δυνατότητα να κολυμπάνε αλλά και να πετάνε χρησιμοποιώντας μία σαΐτα. Ο αριθμός των playable χαρακτήρων ήταν λίγος, αλλά λογικά στο τελικό προϊόν θα είναι σαφώς περισσότεροι από τους 8 του demo που παίξαμε.

Η τελευταία στάση του Gran Prix ήταν όλα τα λεφτά, με την πίστα να αλλάζει όσο περνάει η ώρα και στην οθόνη να επικρατεί πραγματικά χάος, αφού η βαρύτητα άλλαζε συνεχώς και βρισκόμασταν να τρέχουμε σε τοίχους ή στο ταβάνι. Πραγματικά ευφάνταστος ο σχεδιασμός, στα ίδια στάνταρ που μας είχε συνηθίσει η Ninty στα προηγούμενα μέρη του franchise.

Ωστόσο, είδα κάτι αρνητικό και πρέπει να το τονίσω. Το παιχνίδι ταλανίζεται έντονα από aliasing, ίσως μία θυσία που έκανε η Nintendo για να τρέξει το παιχνίδι στα 60 FPS και σε Full HD ανάλυση. Ελπίζουμε το τελικό προιόν να είναι σαφώς βελτιωμένο στον τομέα αυτόν. Επίσης, τα γραφικά θα μπορούσαν να ήταν σαφώς ανώτερα, αν κοιτάξουμε άλλα racing games της κονσόλας, όπως το Most Wanted που τρέχει την Frostbite 2.

Μέχρι τότε, ποτέ δεν είναι αργά για να ξαναπιάσετε το Mario Kart Wii και να προπονηθείτε για το next big thing. Το Mario Kart 8 θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2014. Σίγουρα η Nintendo γνωρίζει πως η κονσόλα χρειάζεται system sellers, παιχνίδια δηλαδή που θα κάνουν το κοινό να κοιτάξει το Wii U με διαφορετικό μάτι, με μάτι που να βλέπει πως η αγορά θα αξίζει τα λεφτά της. Και φαίνεται πως το Mario Kart 8 είναι στην σωστή κατεύθυνση, και δεν αναμένεται να απογοητεύσει.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.