NBA 2K14: Hands-On Preview

nba 2k14

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του NBA 2K14, από όπου καταφέραμε να δοκιμάσουμε το παιχνίδι της 2K αλλά και να μάθουμε μερικές επιπλέον πληροφορίες από τους developers αυτού.

Η παρουσίαση είχε αέρα… Ευρωπαϊκό, αφού μεγάλο μέρος αυτής αναφερόταν στην ενσωμάτωση της Euroleague στο νέο μέρος του franchise. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο developer που μας παρουσίαζε το παιχνίδι, το μπάσκετ εξελίσσεται σε παγκόσμιο άθλημα, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική άνθηση στην ήπειρό μας. Έτσι, με δεδομένη την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση για την Ευρωλίγκα, ήταν φυσική η ενσωμάτωσή της στο παιχνίδι. Σε ερώτηση που έκανα εγώ -γιατί οι υπόλοιποι ήταν ανίδεοι και όχι σοβαροί δημοσιογράφοι- η συνεργασία με τον φορέα της Euroleague είναι εξαιρετική και αναμένεται να διαρκέσει για πολλά χρόνια (αριθμός τον οποίο δεν μπορούσε να αναφέρει).

Η παρουσίαση του παιχνιδιού αφορούσε τις εκδόσεις για Xbox 360 και PS3, με τις εκδόσεις των Xbox One και PS4 να αποκαλύπτονται τις ερχόμενες βδομάδες, πιθανώς στις αρχές του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με την 2K, οι ομάδες ανάπτυξης αναπτύσσουν δύο διαφορετικούς τίτλους. Έτσι, το 2K14 θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων σε δύο versions, οι οποίες είναι ξεχωριστές και αρκετά διαφορετικές.

Τέλος, και πριν προχωρήσουμε στις εντυπώσεις μας από το hands-on, μας ανακοινώθηκε ένα νέο mode: Path to Greatness, το οποίο δίνει στον παίκτη να χειριστεί και να διαχειριστεί επτά σεζόν NBA. Λεπτομέρειες επιπλέον για το mode δεν έγιναν γνωστές, αφού όλες οι ερωτήσεις μας κατέληξαν στην κλασσική απάντηση “περιμένετε και θα δείτε, όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει”, λες και θα spoilάρουν την πλοκή του παιχνιδιού.

Περνώντας στο hands on μας με το NBA 2K14, και παίρνοντας φυσικά τον ένα και μοναδικό Ολυμπιακό συνέτριψα έναν άλλο συνάδελφο από την Νότιο Αφρική που επέλεξε Miami Heat. Όσον αφορά τους κανόνες, που όπως ξέρετε είναι ελαφρώς διαφορετικοί ανάμεσα σε Euroleague και NBA, αυτοί προσαρμόζονται ανάλογα την έδρα της ομάδας. Για παράδειγμα, αν παίζετε με τον δύο φορές συνεχόμενα πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, ενάντια σε ομάδα του NBA, οι κανόνες ρυθμίζονται σε αυτούς της Euroleague.

Το παιχνίδι από πλευράς gameplay είναι πολύ καλό, και πιο αληθοφανές από ποτέ. Αυτό που “χτυπάει” έντονα στο μάτι είναι τα μοντέλα των θεατών, τα οποία είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης. Και ενώ στα παιχνίδια ποδοσφαίρου δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία (αφού οι θεατές είναι μακριά από την δράση), στα μπασκετικά είναι πολύ κοντά και χαλάνε το σύνολο. Τέλος, τα στάδια της Ευρωλίγκας είναι όλα ίδια, αλλά όχι επίσημα.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bgQxgs2M8r8

Τι πρέπει να περιμένετε από το NBA 2K14; Σίγουρα ένα βελτιωμένο 2K13, το οποίο προσθέτει τις Ευρωπαϊκές ομάδες και ότι συνεπάγεται με αυτές. Σαφώς, η προσοχή θα στραφεί περισσότερο στην next-gen εκδοχή του παιχνιδιού, η οποία ελπίζουμε να μας εκπλήξει ευχάριστα, αφού οι developers διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται για ένα απλό port.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.