Pro Evolution Soccer 2014 Preview

PES-2014

Η Gamescom έκλεισε χθες τις πόρτες της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ρεπορτάζ του XGamers έχει επίσης τελειώσει. Έχουμε ακόμη μερικά άρθρα στον φούρνο, όπως αυτό που διαβάζετε τώρα. Καλεσμένοι της Konami βρεθήκαμε σε κεκλεισμένων των θυρών παρουσίαση του νέου Pro Evolution Soccer. Ένα PES που θέλει να επιστρέψει στον θρόνο που του άνηκε μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Ας αρχίσουμε με τις βελτιώσεις στο νέο PES. Η Konami έβαλε όλες της τις δυνάμεις για να δημιουργήσει το πιο ρεαλιστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου που δημιούργησε ποτέ, και αυτό το επιτυγχάνει με ποικίλους τρόπους. Αρχικά, η κίνηση του παίκτη παραμένει στον αριστερό αναλογικό μοχλό, με τον δεξί να αναλαμβάνει τον έλεγχο των ποδιών και, κατ’ επέκταση, της μπάλας. Επιπλέον, η FOX Engine της Kojima Productions υπόσχεται να προσφέρει βελτιωμένη οπτικοακουστική εμπειρία, αν και στα δικά μου μάτια τα γραφικά μου φάνηκαν στα ίδια επίπεδα με το περσινό παιχνίδι, άντε ίσως βελτιωμένα στις λεπτομέρειες. Τέλος, η Konami έχει προσθέσει επιπλέον μικρές πινελιές που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία ποδοσφαίρου που προσφέρεται. Κάθε στάδιο, κάθε εθνικότητα, κάθε ομάδα έχει διαφορετικούς οπαδούς. Έτσι, οι Άγγλοι θεατές θα συμπεριφέρονται διαφορετικά από τους Έλληνες, τα Παόκια διαφορετικά από τα Βαζέλια και ούτε κάθε εξής. Ταυτόχρονα, η εισαγωγή του αγώνα έχει προσαρμοστεί προκειμένου να αντικατοπτρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα την αυθεντική τηλεοπτική μετάδοση.

Όσον αφορά τα licences που έχει εξασφαλίσει η Konami τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα από πέρυσι. Ο Ιαπωνικός κολοσσός έχει εξασφαλίσεις περισσότερα από 10 δικαιώματα πρωταθλημάτων, με νέα όπως το Χιλιανό. Επίσης, το Champions League επιστρέφει στην σειρά, μαζί με την Ασιατική εκδοχή αυτού. Όσον αφορά τις Ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν επιβεβαιωθεί πως θα υπάρχουν μέσα στο ρόστερ των ομάδων. Το Player ID, που προστέθηκε στο περσινό PES επιστρέφει προκειμένου να αποδώσει ρεαλιστικά τις κινήσεις περισσότερων από 100 παικτών-superstar (σαν τον Κώστα Μήτρογλου), ενώ πλέον και οι ομάδες θα έχουν συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Έτσι, οι ομάδες του στυλ Ano Rachoula FC® όταν έρχονται αντιμέτωπες με την Barcelona θα παίζουν αμυντικά και θα προσπαθούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η Konami υπόσχεται next-gen γραφικά στις τωρινές κονσόλες. Θα το καταφέρει;
Η Konami υπόσχεται next-gen γραφικά στις τωρινές κονσόλες. Θα το καταφέρει;

Τέλος, όπως προστάζουν οι τάσεις των ημερών, η Konami ετοιμάζεται να εκδώσει ένα companion app για Android και iOS συσκευές, ώστε να επεκτείνει  την εμπειρία του PES και στην πολυσυζητημένη “δεύτερη οθόνη”. Όσον αφορά τις next-gen εκδοχές του PES 2014, αυτές δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Ο λόγος είναι ότι η εταιρία αποφάσισε να δώσει όλους τους δυνατούς πόρους για να δημιουργήσει το καλύτερο PES αυτής της γενιάς και να τελειοποιήσει τους μηχανισμούς gameplay. Επιβεβαιώθηκε ωστόσο πως το PES 2015 θα κυκλοφορήσει στα Xbox One και PS4, ενώ το PES 2014 θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για το PS2 (ναι, ναι, η κονσόλα θα υποστηριχτεί και φέτος από την Konami!).

Το PES 2014 αναμένεται να κυκλοφορήσει για PS3, Xbox 360 και PC στις 20 Σεπτεμβρίου(μία βδομάδα πριν το… αντίπαλο δέος), και αργότερα σε PS2, PSP και Nintendo 3DS. Για ακόμη μία φορά, η ελληνική έκδοση περιέχει σχολιασμό από τον Σωτηρακόπουλο και τον Θαναηλάκη. Το demo θα διατεθεί την 11η Σεπτεμβρίου σε Xbox Live και PSN.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=j5MKlfLSAgM

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.