Sony @ Gamescom 2013

sony e3

Well, χθες ήμασταν υπερβολικά κουρασμένοι για να γράψουμε τι έδειξε η Sony, οπότε θα τα διαβάσετε με μία μέρα καθυστέρηση. Who cares όμως… Ας μπούμε στο ψητό.

Αλλά πριν μπούμε στο ψητό, να πω μπράβο στην Sony γιατί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι από τις καλύτερες οικοδέσποινες που υπάρχουν, αφού είχε κανονισμένα λεοφωρεία να μεταφέρουν τους δημοσιογράφους από την press conference της ΕΑ στην δικιά της, ενώ παράλληλα είχε τσαμπέ μπύρα και πλούσιο μπουφέ μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου. Μπράβο στην Sony!

Και μετά την μικρή παρένθεση, επιστρέφουμε στο ψητό που τελικά δεν μπήκαμε. Πρακτικά, η  Sony δεν προχώρησε σε αποκάλυψη κάποιου μεγάλου τίτλου, αφού έδωσε μεγάλη έμφαση στις indie δημιουργίες για PS4 και PS Vita(Minecraft, Hotline Miami 2, N++, The Binding of Isaac, Fez), σε ήδη ανακοινωμένα παιχνίδια και σε 3rd party συνεργασίες, όπως το αποκλειστικό DLC που θα περιλαμβάνεται στο AC4 για τους κατόχους PS4/PS3. Ίσως κάτι που ξεσήκωσε το πλήθος να είναι η ανακοίνωση του Minecraft, το οποίο προσωπικά δεν με ενθουσίασε ποτέ.

Δύο ειδήσεις που αξίζουν την προσοχή μας, είναι και οι νέες μειωμένες τιμές των PS3 και PS Vita, τα οποία μπορούν πλέον να βρεθούν στα 199€ έκαστα. Η μείωση τιμής αφορά την 12GB έκδοση του PS3. Επιπλέον, η Sony Pictures ετοιμάζει ταινία βασισμένη στο Gran Turismo, αλλά και στο Watch_Dogs σε συνεργασία με την Ubisoft.

Όσοι από εσάς είστε αναποφάσιστοι σχετικά σε ποια κονσόλα πρέπει να αγοράσετε το παιχνίδι που θέλετε, η Sony έχει την λύση. Όσοι αγοράσετε ένα παιχνίδι στο PS3, μπορείτε να το μεταφέρετε στο PS4 με “σημαντική έκπτωση”. Τα DLCs, αλλά και η πρόοδός σας περνάνε στην επόμενή σας κονσόλα. Μην βιαστείτε να τα αποχαιρετήσετε από τώρα, γιατί το Gran Turismo 6 θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά για το Playstation 3.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=v0I7ENbHpiI

Ένα μικρό διαμαντάκι έκανε την εμφάνισή του στην press conference της Sony. Όσοι την παρακολούθησαν, γνωρίζουν πως αναφέρομαι στο Murasaki Baby, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project για το PS Vita. Ταυτόχρονα, για το φορητό της Sony θα κυκλοφορήσει το Borderlands 2, αλλά και το Football Manager.

Και για να κλείσουμε, έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας του PS4. Η κονσόλα θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου σε 31 χώρες, στις οποίες ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ. Ναι, το 2014 θα βρει την Ελληνική αγορά χωρίς next-gen κονσόλες, αφού και το Xbox One θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=kymRX6HA4Mw

Φωτογραφικό ρεπορτάζ μπορείτε να βρείτε στο Facebook page μας, εδώ

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.