Watch_Dogs: Hands-on Preview

WatchDog_hero

Ανακοινωμένο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, στην E3 του 2012, το Watch_Dogs είναι το next-gen παιχνίδι που αποκαλύφθηκε πριν καν ανακοινωθούν τα Xbox One και PS4. Φυσικά, ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος και για Xbox 360, PS3, Wii U και PC, αλλά πρέπει να θεωρείται πλήρως παιχνίδι επόμενης γενιάς.

Το demo μας τοποθέτησε κάπου στην αρχή του παιχνιδιού, όταν ο ήρωάς μας δεν έχει ακόμη αποκτήσει πρόσβαση στο cTOS. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να πάμε στις αποθήκες όπου φυλάσσονται οι servers του συστήματος του Σικάγο, και να το χακάρουμε. Πηγαίνοντας πεζοί ακολουθούμενοι την ένδειξη, φτάσαμε στις αποθήκες και από εκεί μέσω των κάμερων ασφαλείας αποκτήσαμε πρόσβαση στην καρδιά του συστήματος. Από εκεί και πέρα, ο Aiden Pearce έχει την εξουσία στην παλάμη του χεριού του, χωρίς υπερβολές. Μέσω του smartphone του μπορεί να χακάρει οτιδήποτε, να βρει πληροφορίες για τον οποιοδήποτε: από την οικογενειακή του κατάσταση και το όνομά του, μέχρι το ιστορικό του και τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού!

Φυσικά, η δύναμή σας δεν σταματάει αποκλειστικά εδώ, αφού είναι γνωστό πως “ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει”. Έτσι, αποκτήσαμε πρόσβαση σε αυτοκίνητο ά λα Grand Theft Auto, με τους μηχανισμούς οδήγησης όμως να χρήζουν βελτίωσης. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό, και είναι πραγματικά αδικία το παιχνίδι να χάσει πόντους από το σχετικά τσαπατσούλικο σύστημα οδήγησης. Το Dualshock 4 όμως είναι και αυτό εξαιρετικό (για το Xbox One controller τα είπαμε στο preview του FIFA 14), αφού οι σκανδάλες δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνες του Dualshock 3 και πλέον είναι όντως βολικές.

Στη συνέχεια όμως συνέβη κάτι.. περίεργο! Το σύστημα μας ειδοποίησε πως ένας άλλο χάκερ προσπαθεί να εισβάλει στο κινητό μας, παίρνοντας έτσι μία γεύση από το multiplayer του παιχνιδιού. Έτσι, αυτομάτως, η ευρύτερη περιοχή που ο εισβολέας βρίσκεται σημειώνεται στον χάρτη και ο σκοπός μας είναι να τον βρούμε. Πως θα γίνει αυτό; Πρέπει να παρακολουθούμε σωστά τους υπόλοιπους χαρακτήρες ώστε να παρατηρήσουμε περίεργες και ύποπτες κινήσεις. Αυτό όπως καταλαβαίνετε μπορεί να γίνει από πολύ εύκολο εώς… πολύ δύσκολο! Για παράδειγμα, αν ο άλλος παίκτης αποφασίσει να κρυφτεί σε μία πολυσύχναστη πλατεία και ταυτόχρονα συμπεριφέρεται απολύτως φυσιολογικά, είναι φυσικό επακόλουθο να μην τον βρείτε ίσως και ποτέ! Σας μοιάζει με Assassin’s Creed; Το ίδιο και σε ‘μας.

Κλείνοντας, το Watch_Dogs αναμένεται να είναι ένα από τα παιχνίδια που θα σαρώσουν τα φετινά βραβεία, αν όλα πάνε καλά και το τελικό προϊόν είναι αντίστοιχο με τα δείγματα που έχουμε δει ως σήμερα. Το Watch_Dogs αναμένεται να κυκλοφορήσει για Xbox 360, PS3, Wii U, PC (22 Νοεμβρίου), PS4 (29 Νοεμβρίου) και Xbox One (Launch).

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.