WWE 2K14 Hands-on Preview

wwe2k14

Στο πλαίσιο της Gamescom βρεθήκαμε στο booth της 2Κ για να δοκιμάσουμε το WWE 2K14. Μετά από μία σύντομη παρουσίαση από τους developers, ήρθαμε και σε επαφή με το demo του παιχνιδιού.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Tο παιχνίδι αναπτύσσεται με γνώμονα τα PS3 και Xbox 360, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για μεταφορά του παιχνιδιού στους διαδόχους αυτών. Η παρουσίαση έδωσε μεγάλη βάση στο single-player campaign του παιχνιδιού, που ονομάζεται WrestleMania. Αυτό το mode θα σας μεταφέρει στα προηγούμενα 30 χρόνια, και στους καλύτερους αγώνες αυτών, δίνοντας τον έλεγχο παλαιστών του παρελθόντος όπως των Big John Studd,Yokozuna και Batista, ονόματα γνωστά για τους λάτρεις του αθλήματος. Όσο προχωράμε προς τα πίσω στο εν λόγω mode, η 2K έχει ενσωματώσει επιπλέον φίλτρα (ασπρόμαυρα, σέπια κ.α.) ώστε να δώσει την εντύπωση πως αυτό που παίζουμε συμβαίνει όντως κατά τις περασμένες δεκαετίες, πριν την έλευση των έγχρωμων High-Definition τηλεοράσεων. Το Wrestlemania περιλαμβάνει περισσότερες από 45 ιστορικές μάχες του παρελθόντος (πχ The Rock vs John Cena!)!

Το gameplay του παιχνιδιού είναι “ρευστό” και αρκετά ρεαλιστικό. Η 2K έχει προσθέσει πολλά νέα animations, με τις συγκρούσεις των παλαιστών να είναι αρκετά καλοδουλεμένες, χωρίς όμως να χρησιμοποιείται κάποια νέα real-time μηχανή φυσικής (αυτό μάλλον θα πρέπει να το περιμένουμε στα next-gen WWE). Το ίδιο καλοδουλεμένες είναι και οι εκφράσεις αυτών πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς ανεβαίνουν στην πίστα για να ρίξουν ιδρώτα και πολύ αίμα! Η 2Κ έχει δημιουργήσει παράλληλα ένα πιο ζωντανό κοινό, το οποίο θα αντιδράει διαφορετικά σε κάθε κίνηση και χτύπημα, ανάλογα το πόσο εντυπωσιακό ή δυνατό είναι. Οι αρένες είναι αυθεντικές κόπιες των πραγματικών, όπως επίσης και οι είσοδοι των παλαιστών στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά το hands-on μας ήρθαμε σε επαφή με έναν αγώνα του Wrestlemania. Σε κάθε αγώνα έχουμε την δυνατότητα-πρόκληση να κάνουμε συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να αναβιώσουμε τις στιγμές του παρελθόντος. Τα εν λόγω objectives ποικίλουν από αγώνα σε αγώνα, και σίγουρα θα δώσουν έναν ακόμη λόγο να πατήσετε το “Rematch” αρκετές φορές. Με την ολοκλήρωση των objective κερδίζετε επιπλέον περιεχόμενο, όπως νέοι playable παλαιστές και νέες αρένες πάλης.

Το WWE 2K14 θα είναι διαθέσιμο στις 6 Νοεμβρίου για Xbox 360 και PS3. Όσοι το προπαραγγείλουν θα παραλάβουν ένα κουπόνι για να ξεκλειδώσουν τον Warrior, όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει.

Δημήτρης "Mondlas" Βαγγελής

Συντάκτης και συντονιστής των forum του XGamers.gr. Ειδικότητά μου το θάψιμο των παιχνιδιών στα ακαταμάχητα reviews μου :)