Yoshi’s New Island: Hands-on Preview

256111-YoshisNewIsland

Όντας φανατικός του Yoshi και της σειράς Yoshi’s Island από τα πρώτα μου gaming χρόνια, δεν θα μπορούσα να είχα περάσει από την Gamescom να μην είχα δοκιμάσει το Yoshi’s New Island που αναμένεται να κυκλοφορήσει για το Nintendo 3DS.

Το Yoshi’s New Island είναι αυτό ακριβώς που περιμέναμε όλοι. Ένα νέο Yoshi’s Island, το οποίο θα έρθει για να μας προσφέρει δεκάδες ώρες διασκέδασης, αλλά και αρκετά νεύρα, μιας και μερικά επίπεδα των παιχνιδιών αυτών είναι αρκετά δύσκολα και απαιτούν διψήφιο αριθμό προσπαθειών. Οι μηχανισμοί του gameplay παραμένουν οι γνωστοί, με τον Yoshi να μπορεί να πηδήσει, να πετάξει για λίγη ώρα, να καταβροχθίσει τους εχθρούς και να τους μετατρέψει σε αυγά. Με τα οποία αυγά θα σκοτώσει και άλλους εχθρούς ή να περάσει από εμπόδια.

Γρίφοι στο παιχνίδι υπάρχουν, σε όποιο βαθμό γίνεται σε ένα δισδιάστατο παιχνίδι. Οι πιο δύσκολοι αφορούν τα collectibles, όπως τα 20 χρυσά νομίσματα που υπάρχουν σε κάθε πίστα, ή τις 4 μαργαρίτες που συνήθως βρίσκονται καλά κρυμμένες (αν όχι αόρατες) σε απομακρυσμένα σημεία του εκάστοτε επιπέδου. Αν έχω ένα παράπονο από το παιχνίδι είναι ο χειρισμός του, ο οποίος για έναν γνώστη της σειράς θα φανεί αρκετά περίεργος (βλέπετε το πήδημα άλλαξε από το Α στο Β, γεγονός που αλλάζει και τα υπόλοιπα πλήκτρα που πλέον έγιναν 4, αντί των δύο σε SNES και GBA). Εντάξει, θέμα συνήθειας είναι αυτό φυσικά, αλλά στο σύντομο demo που έπαιξα δεν κατάφερα να προσαρμοστώ εγκαίρως και φαινόμουν άχρηστος στο δίμετρο ξανθό booth babe της Nintendo.

Όσον αφορά τα γραφικά, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Τα χρώματα είναι πολύχρωμα, σαν να έχουν ζωγραφιστεί με κηρομπογιές στο χέρι, και πραγματικά εντυπωσιάζουν στην μεγάλη οθόνη του 3DS XL. Το art direction του παιχνιδιού είναι καταπληκτικό, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα Yoshi’s Island από την δεκαεξάμπιτη εποχή. Το 3D εφέ του 3DS είναι πολύ καλό, αλλά δεν προσθέτει κάτι στην συνολική εμπειρία του παιχνιδιού -ίσα ίσα καταναλώνει επιπλέον μπαταρία.

Πολλά καινούρια πράγματα στο παιχνίδι δεν υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν θα συμπλήρωνα προσωπικά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως και οι υπόλοιποι θα συμφωνούσαν με εμένα. Το Yoshi’s New Island θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Nintendo 3DS μέσα στο 2014.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.