Bioshock Infinite: Burial at Sea – Episode One

Η σειρά επιστρέφει στη Rapture στο πρώτο επεισόδιο των Burial at Sea επεισοδίων οπότε θεωρούμε πως έχετε τελειώσει το Infinite, θα υπάρξουν spoilers. Όσοι δεν έχετε παίξει το Bioshock Infinite μην επιχειρήσετε το Burial at Sea, διαβάστε με δική σας ευθύνη! 

Η ιστορία ξεκινάει με την Elizabeth να επισκέπτεται το γραφείο του Booker αναθέτοντάς του να βρει τη μικρή Sally. Σε αυτή την εκδοχή των γεγονότων η Elizabeth είναι μεγάλη, περί τα 20, ενώ η μικρή που ψάχνουμε είναι ένα κοριτσάκι που έχασε ο Booker στην παρούσα εκδοχή της πραγματικότητας. Φυσικά η ιστορία είναι άμεσα δεμένη με τα γεγονότα του Infinite και οι αναφορές αρκετές. Αυτό είναι παραπάνω από επαρκές για να πιάσει και να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή/gamer.

Εκεί που ο τίτλος όμως δίνει πραγματική αξία είναι η προσθήκη των μηχανισμών του Infinite στη Rapture. Μιας και η πόλη είναι ακόμα κατοικημένη με σχεδόν-νορμάλ (θα πούμε αργότερα για αυτό) ανθρώπους οι προσθήκες των hooks, tears και λοιπών στοιχείων δίνει νέο βάθος στη μάχη και το γενικότερο gameplay. Οι εχθροί είναι πιο… ενδιαφέροντες με τους νέους μηχανισμούς και η μάχη με τον Big Daddy -αν μη τι άλλο- επικίνδυνη, ακόμη και με τη βοήθεια ενός Patriot.

H Rapture τώρα, ο Booker πήγε εκεί “για να ξεχάσει” αλλά μόνο αυτό δε συνέβη όπως θα δούμε στην ιστορία. Ο ξεπεσμός της πάλαι ποτέ ελεύθερης καλλιτεχνικά υποβρύχιας μεγαλούπολης φαίνεται από κάθε βήμα στο παιχνίδι. Στους δρόμους κυριαρχεί μια νωχελικότητα και το αποκορύφωμα είναι η καλλιτεχνική παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Χωρίς spoil εδώ, πρόκειται σίγουρα για μια περίπτωση ασυδοσίας σε επίπεδο ατιμώρητου βάσει νόμου φόνου που γίνεται χάρει της τέχνης. Τέτοιες σκηνές είναι ανάλογες των ταινιών Factory Girl και Hostel θα προσέθετα.

Εν κατακλείδι, το πρώτο επεισόδιο είναι καλό, έχει ενδιαφέρουσα πλοκή (αν και σύντομη) και κρατάει το ενδιαφέρον για τις 2 ώρες του αφήνοντας hook για το επόμενο. Είναι ευχάριστο και το πάντρεμα Rapture με μάχη από το Infinite το κάνει πολύ ενδιαφέρον. 

Θετικά: Η Rapture

Αρνητικά: Μικρή διάρκεια που δεν αφήνει την πλοκή να αναπτυχθεί

Βαθμός: 7.5

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.