WWE 2K14

Με την αγορά των δικαιωμάτων της THQ από την 2K, είναι αλήθεια πως περιμέναμε πολλά από τον τίτλο, πολλά περισσότερα από τους προκατόχους του. Περιμέναμε πως η 2K θα κατάφερνε να φέρει το παιχνίδι στην κορυφή, όπως έχει κάνει πρόσφατα με τα NBA της. Δυστυχώς, το WWE 2K14 αποτυγχάνει να δώσει ανάσα στην σειρά, παραμένοντας απλά ένα βελτιωμένο WWE 13.

Όσοι έχετε παίξει το περσινό παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι ο ρυθμός του αγώνα έχει γίνει ένα κλικ γρηγορότερος. Οι χρόνοι μεταξύ της εκτέλεσης των κινήσεων έχει περιοριστεί σημαντικά, επιτρέποντας πιο δυνατές και ταχείς μάχες, ενώ ταυτόχρονα κάνει την σειρά φιλική σε όσους έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους fighting παιχνιδιών. Η AI του παιχνιδιού βέβαια δεν έχει δουλευτεί τόσο όσο θα έπρεπε, με τους αντιπάλους να μας χαρίζονται αρκετές φορές όταν θα μπορούσαν να μας βγάλουν εκτός μάχης.

Το μόνο mode που ξεχωρίζει από το παιχνίδι είναι το 30 Years of Wrestlemania. Όσοι διαβάσατε το preview μας από την Gamescom, θα έχετε μία πρώτη άποψη για το εν λόγω μέρος. Στο 30 Years of Wrestlemania καλούμαστε να αναπαραστήσουμε ιστορικές μάχες του WWE των τελευταίων τριάντα ετών με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε. Οι λάτρεις του αθλήματος (δηλαδή εσείς οι 9-10 που υπάρχετε στην Ελλάδα) θα δουν ιστορικές στιγμές να αναβιώνουν μπροστά στα μάτια τους, όπως πρωτοπροβλήθηκαν, δηλαδή με ειδικά φίλτρα που αναπαριστούν την τηλεοπτική κάλυψη του τότε(ς). Το mode περιλαμβάνει περισσότερες από 45 μάχες και σίγουρα μιλάμε για σημείο που θα σας κρατήσει απασχολημένους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

still-15-081213

Στα θετικά πρέπει να καταταχθεί η μεγάλη ποικιλία αρένων και rings, πολλά εκ των οποίων αυθεντικά αντίγραφα πραγματικών, όπως επίσης και ο σχολιασμός που ταιριάζει με τα όσα συμβαίνουν μέσα (και έξω) από το ρινγκ. Ωστόσο, το παιχνίδι χωλαίνει στον τεχνικό τομέα, με τα γραφικά να είναι αρκετά μέτρια για 2013, και την μηχανή φυσικής να υποφέρει από αρκετά σφάλματα που δεν επιτρέπονται σε παιχνίδι της σειράς 2K Sports. Ταυτόχρονα, το ρόστερ των παλαιστών είναι κάτι περισσότερο από φτωχό(αλλά η κατάσταση σώζεται με τους unlockable χαρακτήρες μέσω του 30 Years of Wrestlemania), ενώ οι γυναικείες υπάρξεις είναι λιγότερες από από τα θηλυκά σε Πολυτεχνείο.

Διασκεδαστικό είναι βέβαια το Multiplayer που με αρκετά modes και διάφορες παραλλαγές τους δίνει αρκετές bonus ώρες στον τίτλο. Εξάλλου μιλάμε για fighting παιχνίδι. Βέβαια κι εδώ τα πράγματα δεν είναι ρόδινα αφού τα mechanics που συνοδεύουν κάθε mode όσον αφορά στην επίτευξη της νίκης είναι αν μη τι άλλο μέτρια. Αλλά από την άλλη, όλο το  σύμπαν του WWE είναι μια καλοστημένη μηχανή παραγωγής θεάματος με ψεύτικο ξύλο οπότε δεν ξενίζει ιδιαίτερα. Οι παλαιότεροι που βλέπατε τους αγώνες στην τηλεόραση καταλαβαίνετε καλύτερα.

Τέλος, το παιχνίδι σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε τα δικά σας δημιουργήματα μέσω της Creation Suit, συμπεριλαμβανομένων παλαιστών, αρένων, πρωταθλημάτων και εισόδων στους αγωνιστικούς χώρους! Κλείνοντας, το WWE 2K14 αποτελεί έναν άξιο συνεχιστή του WWE 13 της THQ, το οποίο όμως αποτυγχάνει να ανανεώσει σημαντικά την σειρά και γενικά το είδος που φαίνεται να μένει σχεδόν στάσιμο από τους πρώτους κιόλας τίτλους της προηγούμενης γενιάς. Πρόκειται για παιχνίδι που θα βρει απήχηση μόνο στους λάτρεις του είδους και σε όσους απόλαυσαν τα προηγούμενα παιχνίδια. Ελπίζουμε πως από του χρόνου και την μεταφορά στις next-gen κονσόλες θα δούμε μία ανανεωμένη μηχανή φυσικής και γραφικά που θα αρμόζουν στα στάνταρ των ημερών.

Θετικά: To επετειακό mode, καλύτερη ροή

Αρνητικά: Η A.I ακόμη χωλαίνει

Βαθμός: 8

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.