CastleStorm

Οι παλαιότεροι σκεφτείτε το κλασσικό παιχνιδάκι που είχαμε ένα κάστρο με ένα κανόνι και ο αντίπαλος τα ίδια. Οι νεότεροι σκεφτείτε το Angry Birds.

Το CastleStorm είναι αυτά και άλλα πολλά συνδυασμένα σε ένα τίτλο με άπειρη διασκέδαση, δράση και χιούμορ. Έχουμε ένα βασίλειο και σκοπός είναι να το προστατεύσουμε από τους επιδρομείς. Το χιούμορ των χαρακτήρων συμβάλει αρκετά και ίσως θυμίζει λίγο LEGO game ή ατάκες από το Warcraft ΙΙΙ.

Ξεκινώντας λοιπόν έχουμε μόνο μια τεράστια βαλλίστρα στην κορυφή του κάστρου και με αυτή πολεμάμε τους επίδοξους λεηλατητές. Αργότερα στο οπλοστάσιο θα προστεθούν βόμβες, βέλη, μήλα, αρνιά, στρατιώτες και μαγεία! Μπορούμε να στείλουμε είτε σπαθοφόρους είτε τοξότες να υπερασπιστούν τα εδάφη όσο χειριζόμαστε τη βαλλίστρα μας ή ακόμη και να μπούμε στη μάχη. Ο πιστός προστάτης του βασιλιά είναι κι αυτός ενεργή μονάδα την οποία χειριζόμαστε σε αυτό το ιδιότυπο side scroller παιχνίδι. Όπως καταλαβαίνουμε, το παιχνίδι βασίζεται πάρα πολύ στο συνδυασμό του οπλοστασίου και των πολλών επιλογών του.

Το -πολύ- καλό στοιχείο με το CastleStorm είναι η πορεία των tutorials. Tα mechanics ξεκλειδώνονται σταδιακά και εξηγούνται αρκετά αναλυτικά κατά την πάροδο του παιχνιδιού που δύσκολα κάποιος “θα χάσει τη μπάλα”. Φυσικά κάθε “δύναμη” συνοδεύεται από το cooldown της ώστε να μη τη χρησιμοποιούμε συνέχεια. Στο τέλος κάθε αποστολής του χορταστικού campaign αναβαθμίζουμε τα όπλα και συνεχίζουμε, κάτι που αποδίδει αρκετά στα υπόλοιπα modes αφού η γνώση των επιλογών και του τι κάνει η κάθε μια είναι βασική στο παιχνίδι. Εκτός από το οπλοστάσιο αναβαθμίζεται και το κάστρο ώστε να χωράει περισσότερο στρατό, να προσφέρει μικρότερα cooldowns κτλ.

Πέραν του campaign, ο τίτλος προσφέρει αρκετούς ακόμα τύπους παιχνιδιού. Survival, Hero Survival, Capture the flag και μερικά ακόμα απαρτίζουν έναν τίτλο που προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης. Το πιο ενδιαφέρον είναι μάλλον το  Survival όπου ένας παίκτης επανδρώνει τη βαλλίστρα και άλλος ένας χειρίζεται τον ιππότη στο πεδίο της μάχης. Συνεργασία στο έπακρο!

Τεχνικά τώρα, ήχος και γραφικά είναι καλά σχεδιασμένα και αρκετά καρτουνίστικα ώστε να προσδίδουν στο ύφος που προσπαθεί να πιάσει ο τίτλος. Ο χειρισμός είναι άρτιος στο PC ενώ στις κονσόλες υπάρχουν μικροπροβλήματα στο χειρισμό της βαλλίστρας που όμως δε χαλάνε τη διασκέδαση.

Εν τέλει, μιλάμε για ένα παιχνίδι που δένει πολύ καλά δράση, στρατηγική, βελτιωμένα Angry Birds και είναι διασκεδαστικό, αξίζει τα λεφτά του και προσφέρει πολλές ώρες gameplay.

Θετικά:Διασκεδαστικό, έντονο, χορταστικό

Αρνητικά: Προβληματάκια στο split screen και τη βαλλίστρα για τις κονσόλες

Βαθμός: 8.1

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.