Twitch plays Pokemon Red!

Ω Θεέ μου… Το twitch πάει από το κακό στο χειρότερο. Το κοινό που ήταν γνωστό για το απίστευτο spam σε κανάλια livestreaming (παιχνιδιών όπως League of legends, DotA2 και άλλων) μόλις απέκτησε δύναμη. Κάποιος, σε κάποιο σημείο του πλανήτη, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα bot το οποίο μπορεί να κάνει το chat του καναλιού twitchplayspokemon να παίξει το παιχνίδι pokemon Red σε emulator για υπολογιστή. Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Ώρες ατελείωτες είναι κολλημένος ο χαρακτήρας σε τοιχους κάνοντας κυκλικές κινήσεις (κυρίως γύρω από τον εαυτό του :P) γιατι τα trolls δε λείπουν αφού βρισκόμαστε ούτως ή άλλως στο καταφύγιό τους. Κατά μέσο όρο πάνω από 45.000 άτομα παρακολουθούν το κανάλι κάθε στιγμή της ημέρας, ένας αριθμός ο οποίος έχει ξεπεράσει και τις 115.000. Το παιχνίδι μέχρι στιγμής τρέχει ασταμάτητα για 220 ώρες (9 μέρες και κάτι…). Πάνω κάτω αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι viewers γράφουν εντολές στο chat (του τύπου up, down, right, left, a, b, start, select) και το bot τις μεταφράζει στις αντίστοιχες στο emulator που έχει στήσει ο δημιουργός.

twitch-plays-pokemon

H μετάφραση γίνεται με 2 τρόπους: anarchy και democracy. Κατά την περίοδο της αναρχίας (anarchy) όλα τα μηνύματα μεταφράζονται με τη σειρά που γράφονται και με καθυστέρηση περίπου 40 δευτερολέπτων εφαρμόζονται. Όταν επικρατεί δημοκρατία (democracy) (1 φορά έγινε αυτό βασικά, και ύστερα από τεράστια έκκληση στο reddit λόγω safari zone όπου ο αριθμός των βημάτων είναι περιορισμένος και τα λάθη δεν δικαιολογούνται. Δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει αλλιώς το παιχνίδι) κάθε 20 δευτερόλεπτα γίνεται η κίνηση που επιλέγει η πλειοψηφία. Αυτό θεωρητικά καθιστά πιο αργό το παιχνίδι αλλά οι κινήσεις γίνονται πιο συντονισμένα.

Πάντως εμείς προτιμάμε anarchy. Επειδή έχει πλάκα. Για παράδειγμα αν το twitch ήλεγχε ένα άτομο σε ραντεβού αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα (http://xkcd.com/1333/)… Και προφανώς τι μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη? Το reddit προφανώς. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί η θρησκεία του Helix fossil μιας και χωρίς λόγο το chat (αθελά του προφανώς) επιλέγει το συγκεκριμένο αντικείμενο συνέχεια και χωρίς λόγο. Ένα σωρό φωτογραφίες και gifs έχουν δημιουργηθεί και σατιρίζουν τις καταστάσεις (και κυρίως τα απίστευτα ψευδώνυμα που βγάζει το chat)… Όχι άλλο κάρβουνο. Reddit plz!!!!!! Πότε θα τερματιστεί το παιχνίδι; Θα πιαστεί κανένα θρυλικο(μάλλον όχι); Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε σίγουρα πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις! Tune in!

Λευτέρης Μάλλιος

Avid LoL gamer, καμμένος του Dark Souls και εθισμένος στο streaming παιχνιδιών στο Twitch