ΕΣΥ τι περιμένεις από την e3;

Με την e3 προ των πυλών, ας συζητήσουμε για το τι περιμένουμε να συμβεί, τι θα δούμε και τι από αυτά που θα δούμε θα προκαλέσουν flame wars. Εγώ εδώ θα πω λίγα, τα υπόλοιπα προσθέστε τα.

Η Microsoft, εν αρχή, θα μας δείξει το Kinect-less One και θα εξηγήσει γιατί αποφάσισε αυτή την κίνηση, πέρα δηλαδή από το να τη σπάσει στη Sony και να πάρει χοντρό μερίδιο στην αγορά. Θα μας πει για το Halo 5 επίσης. Ελπίζω να έχει και μια ωραία έκπληξη, όχι άλλο σούπερ-ουάου racing “που σπρώχνει την τεχνολογία του είδους στα άκρα” και καμιά καλή κυκλοφορία για 360. Και τι παίζει με το νέο Gears of War.

Μετά η EA θα πάρει θέση με τους 6 τίτλους που έχει ήδη προανακοινώσει. Οι 5 είναι οι Star Wars: Battlefront, UFC, golf game, The Sims και Dragon Age. Ο 6ος μυστικός και super project. Προβλέπω Battlefield ή κάνα FIFA ή επιστροφή του NBA Live ή κάτι τέτοιο. EA είναι αυτή…

Ubisoft κλασσικά θα μας ξαναβάλει να δούμε Watch_Dogs, Rayman, Rabbids, 2 τίτλους AC φέτος (!), πάλι το The Division, Far Cry 4 και θέλω να πιστεύω πως κρύβει ένα χαρτί που θα εντυπωσιάσει, γιατί σα να έχει βαλτώσει λίγο τελευταία…

Και μετά έρχεται η Sony. Αν είναι σαν πέρσι τότε θα δούμε ένα σκασμό αδιάφορα indies, tech demos για γέλια και φανφάρες. Μην ξεχνάμε πως πέρσι πανηγύριζαν για το DRM που τελικά υπάρχει και πέρασαν τη συνδρομή του multiplayer στα ψιλά γράμματα. Στο μενού υπάρχει νέο Uncharted, Call of Duty, μισαωράκι για το πόσο θα σώσει τον κόσμο το PlayStation Now, PS Vita τίτλοι που κανείς δε θα αγοράσει και λεπτότερη έκδοση του PS4. Αν τώρα κάνει την έκπληξη και αποφασίσει να φανεί σοβαρή εταιρία και όχι κάστρο zulu fanboys, ίσως δούμε τα motion controls του PS4, δυνατά live presentations και ενδιαφέροντα trailers, όχι τύπους να μιλάνε για εταιρική στρατηγική με faxcebook integration και share buttons.

Και υπάρχει και φήμη πως η Nintendo θα δείξει νέο σύστημα. Εννοείται μαζί με νέο The Legend of Zelda, Super Mario, Mario Party, ένα-δύο horror τίτλους, νέο περιφερειακό για το Wii U και ένα καφάσι jrpgs. Φυσικά πάλι θα κλέψει τα βλέμματα ο Miyamoto και ο σωτήρας μας ο Reggie.

Kαι κάπου μέσα σε αυτά ίσως ένα Dishonored II

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.