EA Press Conference @ GamesCom 2014

Μετα τις Microsoft και Sony, τη σκυτάλη στη GamesCom 2014, πήρε η Electronic Arts, για να μας παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις για τα νέα της παιχνίδια. Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ΕΑ θα πρέπει ήδη να μπορείτε να υπολογίσετε τι ακολουθεί.. FIFA, NHL, Battlefield κ.τ.λ.

Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή:

Dragon Age: Inquisition

To νέο RPG της EA, ήταν αυτό που έκανε την εισαγωγή στην παρουσίαση της εταιρίας. Σύμφωνα με την EA το νέο Dragon Age με τη βοήθεια περισσοτέρων του ενός εκατομμυρίου λέξεων σε διαλόγους, ξεδιπλώνει μια ιστορία, με δράκους, τεράστια όπλα και πολύ μαγεία.

Εννέα διαφορετικές κλάσεις με 20 specialisations, και περισσότερα απο 200 ξόρκια για να διαλέξετε, οπως επίσης τα περισσότερα απο 200 διαφορετικά οπλα σας δίνουν σημαντικά περιθώρια παραμετροποίησης του χαρακτήρα σας.

To νέο D.A Inquition θα κυκλοφορήσει σε  PC, PlayStation 3, PS4, Xbox 360 και Xbox One τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Για Gameplay video ρίξτε μια ματιά μετά το 4″ στην παρουσίαση της EA

TitanFall

Σειρά πήρε η ανακοίνωση του τρίτου DLC για το TitanFall με όνομα IMC Rising, το οποίο περιλαμβάνει 3 νέους χάρτες, ενώ σαν DLC θα περιλαμβάνεται στο Season Pass.

Για τους φάν του παιχνιδιού παρουσιάστηκε και μια 3λεπτη Live-Action ταινία απο τη Respawn το οποίο ονομάζεται “Free The Frontier”

NHL 2015

Και φτάσαμε στο σημείο που μας καίει όλους.(NOT!) H EA παρουσίασε ένα νέο Trailer για το επερχόμενο NHL 15, το οποίο σύμφωνα με τους ανθρώπους της Electronic Arts είναι σχεδιασμένο ωστε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη των Next Gen συστημάτων.

Μια απο τις βελτιώσεις της νέας έκδοση, περιλαμβάνει το πιο λεπτομερές κοινό που έχετε δεί ποτέ σε αθλητικό παιχνίδι, ενώ για όσους απο εσάς θέλετε να το δοκιμάσετε, θα έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, μετά τις 26 Αυγούστου, οταν θα κυκλοφορήσει και το Demo για PS4 και Xbox One

Sims 4

Μετά τα παιχνίδια στον πάγο ήρθε η ώρα για το νέο Sims. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, και έτσι η EA, κράτησε τον πυρήνα του παιχνιδιού ανέγγιχτο, προσθέτοντας του ακόμα περισσότερες επιλογές, ωστε το κάνει το δημοφιλές Life Sim, ακόμα καλύτερο.

Οι περισσότερες επιλογές στη δημιουργία των Sims, βεβαίωνουν οτι πλέον θα μπορείτε να φτιάξετε τη ψηφιακή αφεντομουτσουνάρα σας, όσο πιο κοντά στο πραγματικό γίνεται, ενώ πλέον μπορείτε να ορίσετε ακόμα πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον Sim σας, οπως για παράδειγμα το στυλ περπατήματος.

Πλέον αν θέλετε μπορείτε να μετακινήσετε τα πάντα στο σπίτι σας(ακόμα και ολόκληρο το σπίτι) να πάτε για ψάρεμα, και να χρησιμοποιησετε ολα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τον Sim σας ακαταμάχητο ωστε να βρείτε νέους φίλους.

Για όσους θέλετε να πάρετε μια γεύση, μπορείτε να δοκιμάσετε το demo  του Sim Creator που είναι ήδη διαθέσιμο για να φτιάξετε το ψηφιακό σας αντίτυπο το οποίο θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι οταν αυτό κυκλοφορήσει στις 2 Σεπτεμβρίου στα PC μας.

FIFA World.

Μια νέα Engine παρουσίασε για το F2p MMO ποδοσφαιράκι της η EA.

Η νέα αυτή Engine φέρνει μαζί της αναβαθμισμένη ΑΙ, και το “Complete Dribbling” που σύμφωνα με την EA σας δίνει καλύτερο έλεγχο στις κινήσεις σας μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ,το Fifa World, που βρίσκεται σε Open Beta, παίζεται σε 180 διαφορετικές χώρες, με περρισότερα απο 500.000 παιχνίδια να γίνονται ημερησίως.

Κατα τη μεταφορά στην νέα Engine δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απώλεια δεδομένων, οπότε αν θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι απο τώρα, μέχρι να γίνει η αναβάθμιση περίπου προς το τέλος του έτους.

FIFA 15

Πηγαίνοντας απο FIFA σε FIFA επόμενο στη λίστα είναι το FIFA 15, το οποίο εκτός απο τις αναμενώμενες βελτιώσεις σε γραφικά, animation και physics, φέρνει σημαντικές αλλαγές στο Ultimate Team Mode, στο οποίο πλέον θα μπορείτε να δανείζεστε παίκτες, ενώ σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στους τερματοφύλακες.

Battlefield: Hardline

Αρκετές πληροφορίες και για το Battlefield: Hardline, τόσο οσο αφορά το Single Player Campaign, όσο και για το Multiplayer.

Πρώτα παρουσιάστηκαν 12 λεπτά gameplay απο το Single Player, το campaign του οποίου ακολουθά τον νεαρό αστυνομικό Nick Mendoza, ο οποίος με τη βοήθεια του φίλου του, Boomer, αναζητεί κάποιον απο το παρελθόν του.

Ολες οι αποστολές είναι δομημένες σαν επεισόδια σειράς, με χαρακτήρες που πάνε και έρχονται, και αρκετά Cliffhangers.

Η Visceral Games υπόσχεται μια πολύ πιο προσεγμένη ιστορία για το Single Player σε σχέση με τα προηγούμενα Battlefield, δίνοντας τη δυνατότητα στον παίκτη να παίξει οπως νομίζει οτι είναι καλύτερα. Stealth, Gung Ho η κάτι ενδιάμεσο.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι ο μηχανισμός “του μπάτσου” ο οποίος δίνει την δυνατότητα στον Mendoza θα πετάξει στη μάπα του αντιπάλου του του αστυνομικό του σήμα, ωστε να τον αναγκάσει να πετάξει το όπλο του και να τον συλλάβει, χωρίς να χυθεί αίμα.

Στο κομμάτι του Multiplayer, παρουσιάστηκαν 2 νέα Modes.

Το πρώτο είναι το HotWire, το οποίο βασίζεται κυρίως σε οχήματα, αφού σκοπός της κάθε ομάδας, είναι να βρούν συγκεκριμένα οχήματα την ώρα που κρατάνε αποσχολημένη την αντίπαλη ομάδα.

Το άλλο είναι το Rescue, το οποίο είναι ένα κλασικό Hostage situation,με τους παίκτες να χωρίζονται σε 2 ομάδες. Οι μεν αστυνόμοι πρέπει να εισχωρήσουν  στις γραμμές της άλλης ομάδας, και να ελευθερώσουν τους ομήρους, ενώ η άλλη ομάδα απλά πρέπει να φάει λάχανο τους αστυνομικούς. Όμορφα και ωραία.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!